Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Rekonstrukcija Vlade

Izvor iz HDZ-a: 'Gabrijela Žalac sigurno odlazi iz Vlade'. Kujundžić neće dati ostavku

Photo Patrik Macek/Pixsell
Photo Patrik Macek/Pixsell
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 20:24 2019-07-16T20:24:00+02:00

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, tvrde izvori iz HDZ-a za Jutarnji, sigurno odlazi iz Vlade.

Najviše šansi da zauzme njezino mjesto, navodno, ima saborska zastupnica Dragica Roščić Vranješ.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ministar zdravstva Milan Kujundžić i u utorak su se među HDZ-ovcima spominjali kao najizgledniji ministri koji bi u sklopu rekonstrukcije također mogli napustiti dužnosti.

U petak glasovanje o ministrima?

No, premijer Andrej Plenković, napominju izvori iz HDZ-a za Jutarnji, još vodi razgovore s potencijalnim odlazećim ministrima i najbližim suradnicima.

On bi te konzultacije, govore izvori, trebao dovršiti u srijedu jer plan je da Sabor u petak glasuje o novim ministrima.

Što se tiče ministra Kujundžića, on je večeras, komentirajući otkriće Nacionala, koji navodi  da je pokušao netransparentno provesti projekt nabave novih PET/CT uređaja vrijedan 60-ak milijuna kuna, poručio da ne namjerava dati ostavku.

- Jedna privatna firma je imala monopol naplaćivati velike iznose za te postupke. Njihovi su aparati sada zastarjeli i dotrajali i tražimo rješenje unutar državnih bolnica, komentirao je Kujundžić za N1, dodajući i kako je sporne objave ta ista firma vjerojatno i naručila. 

Kujundžić: 'Ki bi da bi'

- Oni se bore za profit, a Vlada i Ministarstvo da bude bolje građanima i bolesnicima, kaže ministar koji smatra da je 'došao trenutak da se taj monopol izgubi u interesu hrvatskih pacijenata'.

Na pitanje o tome hoće li dati ostavku rekao je da s premijerom često razgovara, a da dosad nisu razgovarali o njegovom položaju u Vladi: 'Ne planiram dati ostavku'

- Ne znam odlazi li ona doista, ali ministri dolaze i odlaze, to su normalni procesi, rekao je i dodao da ne zna ni tko bi koga mogao u Vladi zamijeniti.

Na pitanje hoće li, u slučaju da se ipak odluči za ostavku, to učiniti kao Goran Marić, usred neke dnevne aktivnosti, odgovorio je da u osobne razloge bilo kojeg ministra ne može ulaziti, a zatim je počeo nabrajati što je sve dosad učinio u mandatu ministra.

Na daljnja pitanja o mogućoj ostavci, zamjeni i tome hoće li podržavati Plenkovića u Saboru ako bude smijenjen, odgovara: 'Kako bi rekao pokojni predsjednik Tuđman: Ki bi da bi'.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.