Bez troškova

Izaslanstvo RH u Wimbledon je putovalo državnim zrakoplovom, karte za finale osigurao je organizator

Hina

foto Reuters

foto Reuters

Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Hrvatsku su službeno predstavljali predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić



Ured predsjednika Hrvatskog sabora priopćio je da je državno izaslanstvo putovalo na meč između Marina Čilića i Rogera Federera u finalu teniskog turnira u Wimbledonu državnim zrakoplovom, a karte za meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.


U nedjelju je Čilić prvi put igrao za wimbledonski trofej protiv Federera pa je, kao što je i dosad bila praksa kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo došlo  podržati njegov nastup, stoji u priopćenju.


Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Hrvatsku su službeno predstavljali predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić. 




Izaslanstvo je u Wimbledon putovalo državnim zrakoplovom, a karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.


Državna izaslanstva – predstavnici zemlje iz koje je finalist, dobivaju mjesta utvrđena protokolom od organizatora, bez ikakve naknade. Uz državno izaslanstvo Hrvatske, tako je u istoj loži  u kojoj su bili smješteni Jandroković Kostelić, finalu nazočila i švicarska predsjednica, napominje se u priopćenju.


U Vladinu službenom zrakoplovu bili su i djelatnici osiguranja predsjednika Sabora i ministra unutarnjih poslova, koji su štićene osobe, te djelatnik protokola, a u pratnji predsjednika Sabora bio je njegov sin. Naime, uobičajena je praksa da najviši državni dužnosnici, pa tako i predsjednik Hrvatskog sabora, mogu povesti nekoga od članova uže obitelji na protokolarna i službena putovanja, ako to ne izaziva troškove za državni proračun. 


Hrvatsko službeno izaslanstvo nije se zadržavalo u Londonu niti je tamo imalo ikakav dodatni trošak pa, osim troškova prijevoza službenim zrakoplovom koji je odobrila i za koji je nadležna Vlada, za taj službeni put nije bilo nikakvih drugih troškova iz državnog proračuna, ističe se u priopćenju.