Ukinut istražni pritvor

Ivica Babić na slobodi: Sve je motivirano politikom

Ana Raić Knežević

Predsjedniku Hrvatskog liječničkog sindikata Ivici Babiću ukinut je istražni zatvor te će biti pušten da se u nastavku istrage o lažiranju vojne invalidnine brani sa slobode



ZAGREB Predsjedniku Hrvatskog liječničkog sindikata Ivici Babiću ukinut je istražni zatvor te će biti pušten da se u nastavku istrage o lažiranju vojne invalidnine brani sa slobode.


Odlučilo je tako vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvativši žalbu Babićevog branitelja, odvjetnika Milenka Umićevića.


Babić je uhićen prošli tjedan zbog sumnji u zlouporabe kojima je ostvario pravo na vojnu invalidninu i oštetio državu za nešto manje od 700 tisuća kuna.





Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić koji je pušten iz zatvora u Remetincu ponovio je da nije kriv za optužbe koje mu stavljaju na teret, a uvjeren je da je cijeli slučaj motiviran politikom.


»Presretan sam što sam pušten iz Remetinca, zahvaljujem svom odvjetniku, sudu, kolegama iz sindikata i svima koji su se angažirali. Slučaj ne mogu i ne želim konkretno komentirati, ali mogu iznijeti ono što je istina. Ja nisam lažni ratni vojni invalid«, kazao je Babić u izjavi za Hinu.


Ponovio je da je u utvrđivanju invaliditeta prošao cijelu propisanu proceduru. »Prošao sam čak i reviziju, a ovo sve što su pojedinci sada napravili neka im služi na čast«, ustvrdio je Babić.


Dodao je i kako se ne može oteti dojmu da je cijeli slučaj motiviran politikom. »Kada pogledate trenutak u kojem se sve događa, vodeći računa o Zakonu o radu, radnim pravima, novome proračunu, situaciji u zdravstvu, izdvajanju fonda HZZO-a iz riznice, očito je da je trebalo ušutkati pjesnika«, uvjeren je Babić. (Hina)