Jadna manje

Ivana Maletić: Neću se kandidirati za predsjednicu HDZ-a, važniji su mi parlamentarni izbori

Hina

snimio D. Jelinek

snimio D. Jelinek

Shvatila sam da je premalo vremena za unutarstranačku utrku kako bi mogli kvalitetno obići zemlju i sve naše članstvo. Za to treba uobičajena kampanja«, kazala je Maletić



ZAGREB – Potpredsjednica HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić potvrdila je u srijedu da se neće kandidirati za predsjednicu HDZ-a, istaknuvši kako će svu energiju, kao predsjednica HDZ-ova stranačkog povjerenstva za izradu izbornog programa, usmjeriti na predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.


»Razmišljala sam kako bi bilo dobro da se kandidiram i u kampanji razmjenjujemo nove ideje i drugačije programe. No, shvatila sam da je premalo vremena za unutarstranačku utrku kako bi mogli kvalitetno obići zemlju i sve naše članstvo. Za to treba uobičajena kampanja«, kazala je Maletić Hini upitana za razloge odustajanja od kandidature za predsjednicu HDZ-a.


Puno su važniji predstojeći parlamentarni izbori, naglasila je, dodavši kako će svu svoju energiju usmjeriti na predstojeće izbore.




»Odlučila sam se fokusirati na to«, istaknula je potpredsjednica HDZ-a Maletić.


Od kandidature za predsjednika HDZ-a ranije su odustali i Oleg Butković i Tomislav Tolušić, čija su se imena kao mogućih kandidata navodila u medijima.


Izbori za novog predsjednika HDZ-a po načelu »jedan član – jedan glas« održat će se 17. strpnja, a svoju kandidaturu do sada je javno najavio samo europarlamentarac Andrej Plenković