Predsjednik Demona

Luka Ilić: Sukob s Armadom nije bio dogovoren

Glas Istre

Trebali smo kupiti kartu na naplatnim kućicama i dok smo stajali, primijetili smo s druge strane da iz parkiranih vozila izlaze maskirani muškarci. Odmah smo shvatili o čemu se radi pa smo okrenuli vozila i parkirali se sa strane. Karte nismo kupili. Izašli smo iz vozila i onda su nas oni zasuli kamenjem i drvenim palicama, a mi nismo imali nikakve rekvizite, kaže nam Luka Ilić



PULA  Nakon prekjučerašnjeg sukoba riječke navijačke skupine Armada i pulskih Demona u subotu su u redakciji Glasa Istre razgovarali s Lukom Ilićem, predsjednikom Demona, koji je bio s navijačima kada su oko 16.30 sati napadnuti kod naplatnih kućica na Grobniku na putu za Zaprešić, gdje je NK Istra 1961 u 18 sati igrala utakmicu protiv tamošnjeg kluba. 


– Bila je to klasična sačekuša. O spekulacijama da je sukob bio dogovoren nema govora. Mi smo iz Pule krenuli s tri kombija i jednim osobnim vozilom oko 15 sati. Bilo nas je 37, a njih 80, rekao  je na početku razgovora Ilić, koji u sukobu nije ozlijeđen. Kaže da ga je pogodio jedan kamen u lakat, ali da ga nije ozlijedio.


– Lakše je ozlijeđeno naših pet navijača. Ozljede su im sanirane i svi su sada kući. Radi se uglavnom o hematomima, a jednom je navijaču od pogotka kamenom pukla arterija pa je to bilo ružno za vidjeti. Krv mu je šikljala iz noge. To je taj što ga vidite tu, rekao nam je pokazujući sliku u novinama. “Trebali smo kupiti kartu na naplatnim kućicama i dok smo stajali, primijetili smo s druge strane da iz parkiranih vozila izlaze maskirani muškarci. Odmah smo shvatili o čemu se radi pa smo okrenuli vozila i parkirali se sa strane. Karte nismo kupili. Izašli smo iz vozila i onda su nas oni zasuli kamenjem i drvenim palicama, a mi nismo imali nikakve rekvizite. Vraćali smo im kamenje kojim su nas gađali”, nastavio je priču. 




Pitali smo Luku jesu li se uplašili, a on kaže da on nije, jer u Rijeci ili na autocesti uvijek imaju problema s Armadom. “Nikakvog fizičkog kontakta među nama nije bilo”, tvrdi Ilić te dodaje da vjeruje da su navijači Armade u toj gužvi jedni druge ozlijedili.  


– Trajalo je to nekih desetak minuta, onda su došla dva policajca, a zatim interventna policija. Mi smo privedeni mislim u njihove prostorije jer u Rijeci valjda u policiji nije bilo mjesta za sve. Tamo su nas došli ispitivati policajci, svi smo puhali i slikali su nas. Zadržani smo od 18 do 3 sata, a onda smo se uz njihovu pratnju dovezli do Učke, gdje su nas preuzeli policajci iz Policijske uprave istarske. S nama su bila i dva maloljetnika pa su po njih morali doći roditelji iz Pule. Stvarno mi je žao što se to dogodilo. Nismo krivi i nadam se da će policija to uvidjeti. Žao mi je što iz medijskih izvještaja proizlazi da smo jednako krivi mi koji smo žrtve i napadači. Ne bih volio da i mi budemo kažnjeni, kaže Ilić.


Dodaje da Demoni nemaju nikakvih okršaja već duže vrijeme ni s jednom napadačkom skupinom, osim s Armadom. “Ne znam zašto nas Armada toliko mrzi. Nemamo problema ni s BBB-om niti s Torcidom. Pulska policija je dobro odradila posao kada se radi o sprječavanju sukoba navijača, a ne znam zašto to riječkoj ne uspijeva”, zaključio je. 


Na pitanje je li ih tko zvao iz Nogometnog kluba Istra 1961 odgovara da ih je nazvao trener Igor Pamić te im dao podršku. “On zna da mi nismo krivi”, rekao je na kraju razgovora Luka Ilić.