Uklonjen nakon reakcija

Jumbo plakat uzburkao duhove: Porečki ugostitelj uz hranu “nudio” i ženu

Glas Istre

Žena na plakatu, prikazana na fotografiji u izazovnoj pozi na sebi nosi raskopčanu košulju i haltere, a oko nje za stolom sjede trojica muškaraca, u ruci drže čaše vina, a pred njima je poslužena riba. Iznad fotografije stoji natpis »Feel Porec with all your senses«



POREČ » U Poreču je ovih dana bio postavljen jumbo plakat, reklama za jedan lokalni restoran, na kojem je bila prikazana žena u negativnom kontekstu, a nakon javnog reagiranja aktivista, plakat je jučer uklonjen.


Žena na plakatu, prikazana na fotografiji u izazovnoj pozi na sebi nosi raskopčanu košulju i haltere, a oko nje za stolom sjede trojica muškaraca, u ruci drže čaše vina, a pred njima je poslužena riba. Iznad fotografije stoji natpis »Feel Porec with all your senses« ili u prijevodu »Osjeti Poreč svim svojim osjetilima«. Plakat tako sugerira da se u Poreču svojim osjetilima može osjetiti riba, vino i žena, smatraju u porečkom Centru za građanske inicijative.


   – Ovom seksističkom reklamom ženu se dovodi u podčinjeni položaj te se krši Zakon o ravnopravnosti spolova. Stječe se dojam da se u ponudi restorana, uz jelo i piće, nude i žene za seksualne usluge, što je zapravo trgovanje ljudima, navode u porečkom Centru za građanske inicijative.




   Kako nam je rekao vlasnik ugostiteljskog objekta Eduard Deković, sporni plakat je uklonio i stavio drugu reklamu neutralnog sadržaja, no ne zbog reakcije aktivista nego na traženje obitelji djevojke koja je bila fotografirana na plakatu.


   – Nije mi žao što je plakat bio postavljen, žao mi je da ih nisam stavio i više. Reklama je ipak izazvala pozitivne reakcije, osim par iznimaka, zaključio je Deković. (P. L.)