SDP-ov kandidat

Grbin: Grad Pula je kao “uspavana ljepotica”

Hina

»Gradom se do sada upravljalo bez dovoljne komunikacije s građanima premda smo imali neku transparentnost na papiru i komunikaciju putem izuzetno skupih PR agencija, ali izravne komunikacije nije bilo i to moramo promijeniti«, naglasio je Peđa Grbin



PULA – SDP-ov kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin na današnjoj je konferenciji za novinare kazao kako su Puli potrebne promjene jer, kako je rekao »neovisno o tome što je SDP u posljednjih osam godina bio u koaliciji s IDS-om i upravljao gradom, ta je koalicija trebala donijeti veći boljitak«.


 »Mi ne možemo zanijekati da je u ovih osam godina bilo i dobrih stvari, no odgovorno tvrdim da Puli nismo donijeli ono što smo trebali donijeti«, istaknuo je Grbin dodavši kako je Pula danas kao »uspavana ljepotica koja se oslanja na prekrasnu prirodu i austro-ugarsko naslijeđe«. Stoga je SDP, kazao je on, odlučio samostalno izaći na izbore i građanima predstaviti program koji će se između ostalog bazirati na komunikaciju s građanima.


»Gradom se do sada upravljalo bez dovoljne komunikacije s građanima premda smo imali neku transparentnost na papiru i komunikaciju putem izuzetno skupih PR agencija, ali izravne komunikacije nije bilo i to moramo promijeniti«, naglasio je Peđa Grbin dodavši kako je SDP otvoren za suradnju s političkim partnerima. U prilog tomu on je kazao kako su u tijeku pregovori s HSU-om, HNS-om, HSLS-om i SDSS-om.




Govoreći o projektima on je spomenuo kako se grad treba maknuti od megalomanskih turističkih projekata ustvrdivši kako je on »protiv projekta Brijuni rivijera u ovom obliku kakav je danas«. Nadalje je spomenuo izgradnju nove osnovne škole u Šijani, izgraditi bazen za što postoji projekt a ne to prepustiti privatnom investitoru jer, kako je rekao »on ne vjeruje da će Danko Končar izgraditi bazen za građane Pule«.


Odgovarajući na pitanja novinara Grbin je istaknuo kako potpisani Sporazum s IDS-om o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima nije danas raskinut, niti prije dva dana, podsjetivši pritom kako su čelnici IDS-a još u studenome prošle godine najavili svoj samostalni izlazak na izbore. Dodao je kako stranka neće tražiti da se bivši predsjednik pulskog SDP-a Denis Martinčić makne s funkcije predsjednika pulskog Gradskog vijeća smatravši kako »bilo kakve rošade četiri mjeseca prije izbora nisu potrebne«.


Na pitanje da komentira Jakovčićevu tvrdnju kako Kajinovi nastupi štete najviše SDP-u, Peđa Grbin je kazao kako bi obojica trebali povući ručnu kočnicu.


»Isto tako i ja bih mogao tvrditi kako Jakovčić svojim nastupima najviše štete donosi IDS-u, Mislim da je to prepucavanje izjavama«, zaključio je Peđa Grbin dodavši kako se ne slaže s tvrdnjom da Kajinovi nastupi donose štetu SDP-u premda će, kako je rekao »zadnju riječ o tome dati građani u svibnju«.