'Ko to more platit'

Internetom kruži slika računa iz jednog jadranskog beach bara. Gost piće platio čak – 88 tisuća kuna

P. N.



Na društvenim mrežama svako se toliko pojave fotografije računa s astronomskim iznosima koje su platili gosti u ugostiteljskim objektima na Jadranu. No posljednji aktualan, koji se odnosi na cifru koju je morao platiti gost poznatog beach bara Carpe Diem na Hvaru, jedan je od dosad najpaprenijih.


Njega je provod u ovom lokalu stajao gotovo 88 tisuća kuna! Te je večeri, piše Dalmacija danas,, s društvom ispijao razna pića i istini na volju cjenik pića u svakom trenutku je bio dostupan. No konačni iznos je ipak ogroman – a cijena od 15 tisuća kuna za bocu šampanjca Dom Perignon Rose zaista postavlja pitanje jesu li cijene na pojedinim mjestima na Jadranu normalne.


No čini se kako gosta ovaj račun i nije toliko uzrujao. Objavio ga je na svojem twitteru, gdje je napisao samo opasku da “u iznos nije bila uključena napojnica”.




U Hvar, piše Dalmacija danas, dolaze turisti dubljega džepa, ali puno je i onih gostiju koji se tuže da je najsunčaniji grad na Jadranu vrlo skupa destinacija. Ove su godine upravo u Hvaru zabilježeni slučajevi da se zatvaraju restorani zbog nedostatka radne snage i kvalitetnog kadra.