Prijedlog predsjednici

Inicijativa ”Pomozimo djeci s invaliditetom”: Pretvorite Pantovčak u dječju onkologiju

Hina

D. Jelinek

D. Jelinek

 Građanska inicijativa »Pomozimo djeci s invaliditetom« predložila je u utorak novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da Ured Predsjednika na Pantovčaku prenamjeni u dječju onkologiju



ZAGREB – Građanska inicijativa »Pomozimo djeci s invaliditetom« predložila je u utorak novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da Ured Predsjednika na Pantovčaku prenamjeni u dječju onkologiju.


Inicijativa pozdravlja najavu Grabar Kitarović da će u okviru smanjenja troškova Ureda Predsjednika Republike premjestiti Ured s Pantovčaka na drugu lokaciju.


Pozdravljaju i njezinu nakanu da se prostor Pantovčaka prenamijeni kako bi koristio djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom, s obzirom da trenutni kapaciteti ne zadovoljavaju njihove potrebe za rehabilitacijom.




Obzirom na veliki prostor koji ostaje neiskorišten, predlažemo Vam prenamjenu Pantovčaka u dječju onkologiju koja danas u Klaićevoj bolnici radi u potpuno neprimjerenim uvjetima, poručuje inicijativa Grabar Kitarović.


Ako je to nemoguće, postoji mogućnost proširenja ustanove Goljak ili ustanovljenja referalnog centra za ranu intervenciju i dijagnostiku.


Inicijativa »Pomozimo djeci s invaliditetom« nada se da je to tek prvi korak koji nova predsjednica kani poduzeti kako bi se poboljšao život djece s teškoćama, osoba s invaliditetom te njihovih obitelji, od kojih mnogi žive na rubu egzistencije.