Dosta neispunjenih obećanja

Inicijativa “Hrvatska može bolje”: Zaštitite obrazovanje od političkih i interesnih sabotaža ili odstupite

Hina

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović



ZAGREB “Zaštitite obrazovanje od političkih i interesnih sabotaža ili odstupite!”, poruka je Vladi i Saboru s masovnih prosvjeda potpore Cjelovitoj kurikularnoj reformi, ističe u četvrtak u priopćenju Inicijativa “Hrvatska može bolje”, koja je organizirala prosvjede diljem zemlje.


  Masovnim odazivom na prosvjede građani su pokazali da im je dosta zavlačenja, izvlačenja i neispunjenih obećanja. Traže odgovornost prema djeci i zajedničkoj budućnosti, da se osiguraju uvjeti za provedbu reforme, onako kako je zamišljena. Pokazali su i koliko su nezadovoljni političkim elitama koje sustavno potkopavaju reforme nužne za napredak, poručuju organizatori u priopćenju.  


 Građani su, kažu, jasno poručili da traže uvjete za provedbu reforme kako je zamišljena te nezadovoljstvo političkim elitama koje sustavno potkopavaju sve reforme nužne za napredak društva.




 Inicijativa “Hrvatska može bolje” od Sabora i Vlade traži da donesu rezoluciju o obrazovanju i osiguraju novac za obrazovnu reformu. 


 Od Sabora traže da donese rezoluciju o obrazovanju kao nacionalnom strateškom interesu, a od Vlade i ministra Predraga Šustara da osiguraju novac i autonomiju za provedbu reforme.


 Ističu i da je na prosvjedima zatraženo da se bez pritisaka i cenzure dovrši posao na Cjelovitoj kurikularnoj reformi i odbace zaključci saborskog Odbora za obrazovanje za proširenjem ekspertne skupine s desetoro novih članova.


 Naime, riječ je o zaključcima zbog kojih je voditelj te skupine Boris Jokić zatražio razrješenje, nazvavši zatraženo proširenje “cenzorima” koji nas vraćaju “u neka tamna, daleka vremena”.