Mostova zastupnica

Ines Strenja Linić tvrdi da joj prijete protivnici vakcinacije: ‘Cijepljenje mora ostati obavezno”

Hina

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

»Ne bojim se pritisaka i neće me kao liječnicu uplašiti. Početkom ožujka smo konsenzusom na saborskom odboru čuli i rekli da cijepljenje mora biti obvezno jer necijepljenjem ugrožavamo svu našu djecu i to je pitanje od nacionalne sigurnosti«, rekla je nakon stanke koju je zatražila u Saboru



Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u četvrtak kako je kao predsjednica Odbora za zdravstvo izložena pritiscima i prijetećim mailovima pripadnika antivakcinacijskog pokreta te im je poručila da se prijetnji ne boji, a kao liječnica će ustrajati na obveznom cijepljenju kao najisplativijoj javnozdravstvenoj mjeri.


»Ne bojim se pritisaka i neće me kao liječnicu uplašiti. Početkom ožujka smo konsenzusom na saborskom odboru čuli i rekli da cijepljenje mora biti obvezno jer necijepljenjem ugrožavamo svu našu djecu i to je pitanje od nacionalne sigurnosti«, rekla je nakon stanke koju je zatražila u Saboru.


Cijepljenje je, ističe, najisplativija javnozdravstvena mjera zahvaljujući kojoj su 1977. reducirane velike boginje, a 2002. europska regija proglašena je regijom bez dječje paralize.




»Pravo djeteta je ovdje iznad prava roditelja«, kaže Strenja Linić i poručuje kako »antivakcinacijski pokret neće proći«.