Sumnjivo bogaćenje?

Index piše da je prokuristica Kraša trgovala povlaštenim informacijama, Vidaković ‘nije zadovoljna’

Boris Pavelić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Marica Vidaković odbila je za naš list odgovoriti na to pitanje, objašnjavajući to zabranom da javno govori o poslu koji još nije okončan



Prokuristica “Kraša” Marica Vidaković odbila je za naš list komentirati sumnju koju je iznio portal Index: da je neovlašteno zaradila kada je, desetak dana prije nego što je ponuda za preuzimanjem “Kraša” naglo poskupjela tvrtku, kupila njegove dionice te tako, prema sumnjama Indexa, ostvarila dobit trgujući povlaštenim informacijama.


“Prema Obavijesti na Zagrebačkoj burzi, Vidaković je 28.08. kupila 900 dionica Kraša po cijeni od 390 kuna. Ukupna vrijednost transakcije je 351 tisuću kuna”, objavio je Index, dodajući kako je “desetak dana kasnije najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija Pivac, objavio ponudu za preuzimanje”.


Istovremeno je, podsjeća Index, “tvrtka Kraš ESOP, u kojoj su radničke dionice Kraša, objavila da je Nadzorni odbor te tvrtke dao svojoj direktorici ovlaštenje da pregovara s braćom Pivac o eventualnoj prodaji dionica. Pitanje koje se postavlja glasi – je li Vidaković desetak dana ranije, kada je kupovala dionice, znala da Pivci pripremaju ponudu za preuzimanje? “




Marica Vidaković odbila je za naš list odgovoriti na to pitanje, objašnjavajući to zabranom da javno govori o poslu koji još nije okončan.


U kuloarima slučaja nagađa se da bi na Indexov članak uskoro mogao reagirati “Kraš”, a spominje se i da je Marica Vidaković nezadovoljna Indexovim informacijama, te da ih smatra neistinitima.


Index je objavio kako je ona “za 351 tisuću kuna kupila 900 dionica Kraša koje sada vrijede 810 tisuća kuna, što znači da je u plusu 459 tisuća kuna.” Portal je pritom zaključio kako zna “tko je dobitnik” u dosadašnjem pokušaju preuzimanja “Kraša”; “Marica Vidaković, koja je jednom transakcijom za nekoliko tjedana postala bogatija za gotovo pola milijuna kuna”.