Brza reakcija

Ina u samo nekoliko dana razvila dezinficijens, moći ćete ga kupiti na pumpama

Marinko Glavan

Ilustracija, Foto: V. KARUZA

Ilustracija, Foto: V. KARUZA

S obzirom na trenutačnu situaciju s koronavirusom, kompanija će dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, donirati Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske



Dobra vijest stigla je jučer iz Ine, čiji su stručnjaci u samo nekoliko dana uspjeli razviti posve novi dezinficijens koji će se pod komercijalnim nazivom Dezinol, naći u maloprodaji na svim Ininim prodajnim mjestima već krajem ovog tjedna, u pakiranjima od 0,6 litara.


U jeku epidemije koronavirusa dezinficijensi su postali vrlo deficitaran proizvod, pa su u Ina Mazivima odlučili razviti vlastito dezinfekcijsko sredstvo koje je prvobitno trebalo biti namijenjeno isključivo za interne potrebe kompanije. Uvidjevši da dezinfekcijskih sredstava općenito nedostaje na tržištu, uslijed sve složenijeg stanja uzrokovanog epidemijom, u kojemu su mnoge zemlje odlučile zabraniti izvoz ovih, sada strateških proizvoda, u Ini su odlučili proizvod plasirati na tržište.


– Izuzetno sam sretan i ponosan na kolege koji su svojim trudom i zalaganjem u rekordnom roku pripremili proizvod koji će, u ovoj kriznoj situaciji, biti od velike pomoći kompaniji, ali i svim potrošačima. Zahvalan sam kolegama na posvećenosti, trudu i brzoj reakciji te su nam ponovno pokazali da su timski rad i predanost ključni u svakoj situaciji – kazao je jučer Zoran Škrobonja, direktor Ina Maziva.




Dezinficijens za površine Ina Dezinol u potpunosti su razvili stručnjaci iz Ina Maziva, a proizvod je već odobren i od strane Ministarstva zdravstva.


S obzirom na trenutačnu situaciju s koronavirusom, kompanija će dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, donirati Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.


Ina Dezinol pojavit će se i u slobodnoj prodaji na Ininim benzinskim crpkama u cijeloj Hrvatskoj.