Kontinuitet u kadroviranju

Imenovanja Vlade: Bojan Hlača na čelu Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka

Darko Pajić

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Hlača je bio prvi ravnatelj Lučke uprave od osnutka ove državne institucije 1996. godine. Ravnatelj je bio puna četiri mandata



RIJEKA  Na jučerašnjoj sjednici Vlade Pavao Komadina razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka, te je na njegovo mjesto imenovan Bojan Hlača. Također su razriješeni i članovi Upravnog vijeća Dražen Bošković, Igor Golec, Miljenko Fičor i Ivo Šantić. Na njihova mjesta stupit će Vesna Mrzljak, Josip Rupčić, Renata Blažeković i Darko Glažar.


Izvanredni profesor


Odluka o imenovanju Bojana Hlače predstavlja svojevrsni kontinuitet u kadroviranju u Lučkoj upravi Rijeka, jer je Hlača bio prvi ravnatelj Lučke uprave od osnutka ove državne institucije 1996. godine.


Na dužnosti ravnatelja proveo je puna četiri mandata, odnosno 16 godina, a smijenjen je u rujnu 2012. godine nakon stupanja na vlast Kukuriku koalicije. Nakon toga povukao se iz Lučke uprave te na Pomorskom fakultetu u Rijeci radi kao izvanredni profesor. Bojan Hlača je rođen 1958. godine u Rijeci,  završio je Tehnički fakultet u Rijeci, te stekao doktorat iz područja prometnih znanosti.





Vlada je jučer  imenovala Zdravku  Bušić zamjenicom ministra vanjskih i europskih poslova. Davor Trupković imenovan je pomoćnikom ministra kulture, Zdravko Vukić pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja, Slavko Kovačević  pomoćnikom ministra pravosuđa. a dužnosti pomoćnice ministra zdravlja razriješena je Dijana Cimera. Novim pomoćnicima ministra znanosti, obrazovanja i sporta imenovani su Srećko Tomas i Momir Karin, a Staša Skenžić i Tomislav Paškvalin razriješeni su dužnosti. Novim pomoćnicima  ministra poljoprivrede imenovani su Krunoslav Karalić, Tomislav Kiš, Nenad Šćulac, Ivica Francetić i Zdravko Barać, a Mirjana Mataušić-Pišl, Božica Rukavina i Domagoj Križaj razriješeni su dužnosti. Novim pomoćnikom ministrice uprave imenovan je Bernard Gršić, a s te dužnosti razriješena je Leda Lepri. (Hina)



Aktualni projekti


Član je Hrvatske demokratske zajednice na čijoj je listi 2007. godine izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, ali je svoj mandat stavio u mirovanje. Hlača je kao ravnatelj Lučke uprave zacrtao dio razvojnih projekata, koji su aktualni i danas, a prije svega se to odnosi na projekt izgradnje kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, čija je gradnja u tijeku, te se do kraja ove godine planira ponavljanje natječaja za koncesionara. U njegovu mandatu je također realiziran projekt izgradnje Putničkog terminala riječke luke, te je 2003. godine potpisan prvi kredit za Rijeka Gateway projekt.     Osim u Rijeci, razriješeni su i članovi upravnih vijeća lučkih uprava u Splitu, Šibeniku i Zadru.