Vremenska prognoza

Idućih dana hladnije i vjetrovitije. Kakvo nas vrijeme čeka na Silvestrovo?

P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Tijekom vikenda će diljem Hrvatske biti hladnije nego prošlih dana, te vjetrovitije, mjestimice uz slabe oborine. Na Jadranu će normalnom prometovanju smetati često jaka bura, ponegdje i olujna, uglavnom podno Velebita i s orkanskim udarima, a malo kiše može pasti rijetko, uglavnom na otocima i otvorenome moru. U kopnenom će području biti umjerenog, gdjegod i jakog sjevernog vjetra, u gorju na udare vjerojatno i olujnog, te povremenog mjestimičnog snijega.


U prvom dijelu sljedećeg tjedna većinom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje vjetra i porast dnevne temperature zraka, osim po nizinama unutrašnjosti gdje će se jutarnja magla dulje zadržati.


Pritom će na kopnu i dalje biti noćnih i jutarnjih temperaturnih minusa, ali ne onakvih kao tijekom dočeka 2015. godine, navodi HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.




Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz hladna jutra, a od utorka manji porast dnevne temperature zraka. U nedjelju postupno slabljenje sjevernog vjetra, a još malo snijega može pasti u gorskim krajevima. Na Jadranu sljedećih dana barem djelomice sunčano. U nedjelju će još puhati jaka i olujna bura, koja će u ponedjeljak oslabjeti, a u utorak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutra će biti razmjerno hladna, a od utorka postupan porast temperature zraka.”, prognozirao je za HRT Dragoslav Dragojlović DHMZ-a.


Inače, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a za doček će posvuda biti vedro i ugodno – nakon sunčanog dana u Zagrebu, temperatura će preko noći biti malo iznad nule. U Rijeci će biti sunčano s temperaturama od 10 stupnjeva, a preko noći će se temperatura zadržati na ugodnih 8 stupnjeva.


Slično i u Splitu gdje će temperatura preko noći pasti na 6 stupnjeva.