Srednjoročna prognoza

Idućeg tjedna stiže novi val vrućine. Temperature će i u Hrvatskoj ići preko 30 stupnjeva

P. N.

Screenshot Severe Weather

Screenshot Severe Weather



Ljeto još definitivno nije završilo, a prema srednjoročnim modelima prognoza koje je objavila stranica Severe Weather, veći dio Europe idući će tjedan pogoditi novi toplinski val.


Najviše temperature bit će u sjevernoj i srednjoj Europi, ali i na jugu, u Francuskoj, Italiji, te dijelovima Hrvatske i Srbije – ponegdje opet i preko 30 stupnjeva.


Vrhunac vala očekuje se sredinom idućeg tjedna.




DHMZ za danas najavljuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a od sredine dana lokalno malo kiše ili poneki pljusak i grmljavinu, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i Istre te u gorskim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne ponegdje do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 °C.


U subotu će biti promjenljivo, ponegdje s kišom i lokalnim grmljavinskim pljuskovima, češće i izglednije u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. U nastavku razdoblja će biti pretežno sunčano. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u nedjelju do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Od nedjelje temperatura zraka u porastu.