Politički nastup bivšeg SDP-ova ministra u 8. jedinici

Ide na izbore s nezavisnom listom: Slavko Linić protiv milanovićevskog SDP-a

Tihana Tomičić

Uspjeh Linićeve liste ovisit će o snazi SDP-ove liste, i obrnuto * Foto D. Jelinek

Uspjeh Linićeve liste ovisit će o snazi SDP-ove liste, i obrnuto * Foto D. Jelinek

Suprotno najavama da bi na Linićevoj listi mogli biti njegovi prijatelji poduzetnici, čini se da će se građanimaponuditi lista s više imena mladih ljudi, akademskih građana, prepoznatljivih javnosti 



RIJEKA » Bivši SDP-ov ministar i bivši gradonačelnik Rijeke Slavko Linić potvrdio je da će na predstojeće parlamentarne izbore vjerojatno izaći sa svojom nezavisnom listom. 


   – Zainteresiran sam za politički nastup kao nezavisni kandidat – izjavio je za naš list Linić, rekavši kako ne osniva stranku, već će se raditi o listi nezavisnih kandidata, a nastupit će isključivo u 8. jedinici. 


   – U Rijeci se pokazalo da ima jako puno birača lijeve opcije koji nisu izašli na izbore, pa ni ove posljednje predsjedničke. Pretpostavlja se da se u 8. jedinici »izgubilo« oko 10.000 glasova – praktički, taj broj daje jedan mandat na parlamentarnim izborima automatski, i jasno je da ih trenutačno nitko ne zastupa – kaže Linić. 




   Drugi razlog zbog kojeg razmišlja o formiranju liste jest, kaže, politika Zorana Milanovića koja nije socijaldemokratska, i također se na nedavnim predsjedničkim izborima u ovoj regiji vidjelo da je broj glasova za kandidata SDP-a pao u odnosu na prethodne izbore.


Treće, ta je politika centralistička, suprotna svemu što o decentralizaciji ova regija čini i misli, a što podupiru građani Rijeke, PGŽ i Istre. Zbog svega toga, smatra, na lijevoj strani pola na izborima će se pojaviti cijeli niz lijevih alternativa te i on želi okupiti »dio prepoznatljivih ljudi koji neće davati nerealna obećanja, koji znaju što rade i koji žele ozbiljnu odgovornu politiku koja drži da bogatiji u društvu moraju snositi veću odgovornost za punjenje budžeta te koji će biti odgovorniji u vođenju mirovinske i socijalne politike«. 


Opširnije u tiskanom izdanju