Slučaj Igora Krizmanića

ISPOVIJEST SINA ‘Na Dan žena u Požegi dijeli ruže i karanfile, a majku i sestru je vrijeđao i tukao’

P. N.

Ilustracija Vedran Karuza

Ilustracija Vedran Karuza



Ja se 15 godina budim sa znanjem da imam oca, a sramim ga se. Ne znam da li da ga još zovem ocem. Moja želja je samo da svi saznaju kakav je on. Na Dan žena sa smiješkom u Požegi dijeli ruže i karanfile, a moju majku i sestru je vrijeđao i tukao – izjavio je za 24 sata Adrian, sin donedavnog HDZ-ovog vijećnika iz Požege Igora Krizmanića kojeg je kćer Petra prije nekoliko dana u Facebook grupi #spasime otvoreno optužila za zlostavljanje.


– Od njega, kao od oca, već godinama ništa ne očekujem. Ali od njega, kao od čovjeka, očekujem da se barem ispriča za sve što je učinio, rekla je Petra. 


Sin potvrđuje da je bilo i psihičkog i fizičkog nasilja.




– Sestru je udarao. Nasrtao na majku. Jednom sam ga uspio zaustaviti jer više to nisam mogao trpjeti. Redovito je vrijeđao i moju majku i moju sestru. Govorio im je takve ružne stvari. Ne želim se ni prisjećati toga – ispričao je za 24 sata Adrian, koji trenutačno živi i radi u Njemačkoj, a s ocem, kaže, nema nikakve kontakte i drago mu je zbog toga.


– Jednom nas je i izbacio iz kuće. Eto tako, došlo mu valjda. Namjerno bi nas provocirao, pa nasrtao, a sve je to radio čak i nakon rastave. S ocem ne pričam već nekih pet godina. Bez ikakvih kontakata. I bolje je tako. To nije čovjek i htio bih da svi vide kakav je. On ima unuke kojima ne zna ni ime. Nikad nije nazvao niti da pita kako smo, niti da čestita rođendan, niti da se ispriča za sve što je napravio. Ispriku od njega više ni ne očekujem, jer kako očekivati nešto lijepo kao što je isprika od čovjeka koji je svojoj djeci uništio djetinjstvo. Kaže kako mu je drago što je njegova sestra odlučila podijeliti ovu priču kako bi svi vidjeli kakav je Igor Krizmanić.


On je sve optužbe negirao, ali je izašao iz HDZ-a dok “ne dokaže nevinost”.