Agonija brodogradnje

IMA LI SPASA ZA ULJANIK? Ministar kaže da Končar traži još jednog strateškog partnera

Hina

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Na upit da potvrdi da li bi svaki od njih, i država, dali po 100 milijuna eura za Uljanik, Horvat je odgovorio da u ovom trenutku to ne zna.



ZAGREB – Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat potvrdio je u srijedu da su jučer održani sastanci Danka Končara, čija je tvrtka Kermas energija strateški partner Uljanika, s jednim australskim naručiteljem koji bi zajedno s Končarom i državom bio partner u Uljaniku.


Na novinarki upit uoči sjednice Vlade je li točna informacija da je Končar tražio još nekog partnera da bi zajednički s državom bili partneri u Uljaniku, Horvat je kazao kako su to, s obzirom na jučerašnje sastanke, točne informacije.


Na upit da potvrdi da li bi svaki od njih, i država, dali po 100 milijuna eura za Uljanik, Horvat je odgovorio da u ovom trenutku to ne zna.




“Koliko sam čuo, ti su sastanci bili jučer kasno popodne, dobit ću informacije tijekom današnjeg dana, pa ćemo razgovarati”, odgovorio je.


Upitan tko su Kermasovi partneri, Horvat je rekao kako ima informacije da se radi o jednom od naručitelja brodova iz Australije.


“O modelu u ovom trenutku ne znam ništa, probat ću dobiti konkretne informacije tijekom dana”, kazao je Horvat.


Vezano uz novi plan restrukturiranja Uljanika, kazao je da on i dalje podrazumijeva prenamjenu zemljišta.


Na pitanje novinara što je s deblokadom računa Brodogradilišta 3. maj, Horvat je kazao kako se nada da će do toga doći tijekom današnjeg dana.


“Odluka je na Upravi. Pokrene li Uprava danas stečaj, ima na to pravo. Odblokira li račun, idemo u sljedećih 60 dana”, kazao je.


Ponovio je kako je modelu državnog saniranja brodogradilišta došao kraj. “Neki drugi modeli, održivi, koji će otvoriti perpspektivu u brodogradnji da, na ovakav način više ne”, poručio je Horvat.