Slučaj Dražena Jelenića

I Zoran Milanović dobio poziv da postane član društva masona

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

"Jesam, dobio sam poziv, ali nisam mu se pridružio, upravo zbog ovakvih stvari", rekao je Milanović



Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je danas slučaj s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem, članom masonske lože, čiju smjenu zbog toga očekuje ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.


“Tu se radi o važnoj instituciji koja ima represivnu ulogu. Prema masonima vladaju stereotipi, mržnja, nepravedne. Masoni u Americi i u nekim drugim zapadnim državama su jedno, kod nas i dalje imaju jedan dojam mistike i tajnovitosti, to je ustvari i tajno društvo uglavnom, i ako radiš posao u domeni represije, time nepotrebno dovodiš u pitanje svoju objektivnost i lojalnost, ne radi se samo o glavnom državnom odvjetniku, nego o svim državnim odvjetnicima, zamjenicima državnih odvjetnika, tu se radi o ljudima koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabava”, rekao je Milanović, kako javlja televizija N1.


Komentirajući najave o Jelenićevoj ostavci, Milanović je rekao: “To će odlučiti oni čiji je to posao, to je u pravilu jako teško, ali ne i nemoguće.”




Predsjednik je otkrio da je i on dobio poziv da se učlani u društvo masona.


“Jesam, dobio sam poziv, ali nisam mu se pridružio, upravo zbog ovakvih stvari”, rekao je Milanović.


“Vlasti su na masone gledale s mržnjom i sumnjom, posebno nacisti i komunisti, u SAD-u je masonerija javna organizacija, a kod nas se postavlja pitanje kome si lojalan”, rekao je Milanović, dodavši da odluka o smjeni Jelenića ovisi o predsjedniku Vlade.


“Moja poruka Jeleniću, svim državnim odvjetnicima, onima koji po zakonu ne smiju biti članovi stranaka, onima koji možda nisu dužnosnici, ali imaju utjecaj u državi koji se tiču novca, da jako pripaze na to”, rekao je Milanović. . 


Podsjetimo, svoj prvi dan u svojstvu predsjednika Milanović je započeo jutros u 9 sati pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne.