Studentska inicijativa

I VI MOŽETE POMOĆI PETRU ŠIMUNU Humanitarna akcija za oboljelog dječaka

P. N.

Gospićki studenti odlučili pomoći Petru Šimunu / Foto: facebook / Iva Funtak

Gospićki studenti odlučili pomoći Petru Šimunu / Foto: facebook / Iva Funtak

'Uključimo se i olakšajmo život malom Petru Šimunu! Petrovi roditelji očajni su i iscrpljeni dugogodišnjim borbom. Petar Šimun Maruna jedanaestogodišnji je dječak koji bitku sa zloćudnom bolešću vodi već dugih osam godina', poručuju iz Alumni kluba



Studentski zbor Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću zajedno sa Alumni klubom istog Veleučilišta odlučili su pokrenuti akciju za svog prijatelja, bivšeg studenta Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću – Roka čiji brat Šimun Petar već 8 godina bori bitku sa tumorom – a tek mu je 11. godina života!, priopćio je Alumni klub. 


Na inicijativu Rokove prijateljice Anamarije Bićanić Petar Butorac, predsjednik studentskog zbora Veleučilišta “Nikola Tesla”, njegov zamjenik Filip Jurišić, predsjednica Alumni kluba Martina Biondić pokrenuli su akciju kojoj je cilj ljude dobre volje potaknuti da pomognu Petru kako su pomogli i maloj Mili Rončević.


‘Uključimo se i olakšajmo život malom Petru Šimunu! Petrovi roditelji očajni su i iscrpljeni dugogodišnjim borbom. Petar Šimun Maruna jedanaestogodišnji je dječak koji bitku sa zloćudnom bolešću vodi već dugih osam godina’, poručuju iz Alumni kluba.




Njihovu objavu sa Facebooka kojom se moli za pomoć prenosimo u cijelosti:


‘Dragi prijatelji i poznanici, molim vas da pročitate ovaj post, ovu molbu i da ne ostanete imuni. Pokazali smo već srce za Milu, sad se nadam da ćemo se ujediniti za Šimuna Petra. Šimun Petar ima 10 godina i predivno je vedro djete; nažalost već 8 dugih godina traje njegova borba s opakom bolešću.



HR5924070003104986160


OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss code


Šimun Petar Maruna


Adresa: Alojzija Stepinca 31, Maslenica



Počelo je sa rakom na mozgu, zbog čega je operiran 2011. u Zagrebu, te se 2016. vratio novi tumor – hondaplastični ostosarkom pa zatim Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon 2 mjeseca dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim.


Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi. Zamislite kako je jednom nevinom biću provoditi dane tamo gdje ljudi odlaze… a tek njegovim roditeljima?


Šimun Petar ima još dvojicu velike braće i seku koja studira, žive kao podstanari i jedino primanje im je tatina mirovina. Ova skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignuti kredit da bi mogla priuštiti Šimunu potrebne stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva.


Put ih košta 1000 kn svaki tjedan. Na izmaku su snaga…Molimo Vas, pomozimo im. Šimun to zaslužuje! I 5 kn čini čudo, to smo pokazali!!Molim vas, dijelite post i pomozite’, poručuju iz Alumni kluba.