Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.

I ONI ŽELE KAMPIRATI: Kamping udruženje želi osigurati kamping za osobe s posebnim potrebama

snimio Velimir Brkić
snimio Velimir Brkić
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2019. u 9:17 2019-06-15T09:17:00+02:00

Sredstvima iz fondova EU-a u planu je nabavka dviju potpuno opremljenih i prilagođenih mobilnih kućica 

RIJEKA - Kamping udruženje Hrvatske (KUH) aktivno se uključilo u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija Tourism4all.

Projekt je prvenstveno usmjeren prema osobama s posebnim potrebama, ali i svim ostalim skupinama s posebnim zahtjevima, poput starije populacije, djece, osoba s alergijama, osoba s oštećenjem vida, sluha i slično.

Tako se odobrenim bespovratnim sredstvima iz fondova EU-a planira nabavka dviju potpuno opremljenih i prilagođenih mobilnih kućica za smještaj osoba s posebnim potrebama.

Kućice će služiti kao ogledni primjerak i model za edukaciju svih zainteresiranih sudionika.

- Projekt je vrijedan zbog svoje orijentiranosti prema dijelu populacije koji nažalost nije u glavnom interesu turističke ponude, što projektom želimo promijeniti - rekao je Adriano Palman, direktor KUH-a navodeći kako projekt započet 1. studenog prošle godine, a završetak je planiran u travnju 2021.

Dio je krovnog EU programa INTERREG Italy - Croatia te uključuje suradnju s vodećim partnerom projekta, talijanskom regijom Molise, te s mnogobrojnim ostalim partnerima s obje strane Jadranskog mora. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.