I ONI ŽELE KAMPIRATI: Kamping udruženje želi osigurati kamping za osobe s posebnim potrebama

Alenka Juričić Bukarica

snimio Velimir Brkić

snimio Velimir Brkić

Sredstvima iz fondova EU-a u planu je nabavka dviju potpuno opremljenih i prilagođenih mobilnih kućica 



RIJEKA – Kamping udruženje Hrvatske (KUH) aktivno se uključilo u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija Tourism4all.


Projekt je prvenstveno usmjeren prema osobama s posebnim potrebama, ali i svim ostalim skupinama s posebnim zahtjevima, poput starije populacije, djece, osoba s alergijama, osoba s oštećenjem vida, sluha i slično.


Tako se odobrenim bespovratnim sredstvima iz fondova EU-a planira nabavka dviju potpuno opremljenih i prilagođenih mobilnih kućica za smještaj osoba s posebnim potrebama.




Kućice će služiti kao ogledni primjerak i model za edukaciju svih zainteresiranih sudionika.


– Projekt je vrijedan zbog svoje orijentiranosti prema dijelu populacije koji nažalost nije u glavnom interesu turističke ponude, što projektom želimo promijeniti – rekao je Adriano Palman, direktor KUH-a navodeći kako projekt započet 1. studenog prošle godine, a završetak je planiran u travnju 2021.


Dio je krovnog EU programa INTERREG Italy – Croatia te uključuje suradnju s vodećim partnerom projekta, talijanskom regijom Molise, te s mnogobrojnim ostalim partnerima s obje strane Jadranskog mora.