Najava predsjednik Hrvatske zore - stranke naroda

I Kujundžić će kandidirati za predsjednika

Zlatko Crnčec



ZAGREB Predsjednik Hrvatske zore – stranke naroda Milan Kujundžić definitivno je odlučio kandidirati se na predstojećim predsjedničkim  izborima koji će se održati krajem ove godine.


Kako se može doznati iz pouzdanih izvora, Kujundžić će odluku obznaniti javnosti u drugoj polovini listopada ove godine. On je odluku donio nakon opsežnih konzultacija sa najbližim prijateljima i suradnicima, što znači da će izborna utrka za predsjednika Republike uz aktualnog šefa države Ive Josipovića i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović dobiti i trećeg jakog kandidata.


Kujundžić je na ovogodišnjim izborima za Europski parlament bio prvi na listi Saveza za Hrvatsku, koalicije osam desnih i konzervativnih stranaka, koja je prešla izborni prag, ali u raspodjeli ipak nije dobila ni jedan mandat. U svibnju 2012. godine Kujundžić se kandidirao za predsjednika HDZ-a na izbornom saboru stranke. Ušao je u drugi krug izbacivši tadašnju predsjednicu stranke Jadranku Kosor, ali je u njemu izgubio od Tomislava Karamarka. Ubrzo potom zbog neslaganja s novim predsjednikom napustio je HDZ i osnovao Hrvatsku zoru. Kujundžić je liječnik, a bio je i ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.