Svečani ispraćaj na Plesu

Hrvatski vojnici ispraćeni u operaciju ISAF u Afganistanu

Hina

U misiji uz 151 pripadnika OSRH-a sudjeluju i 22 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore. U kontingent se ubraja i 23 pripadnika OSRH-a koji se već nalaze u operaciji u Afganistanu, a riječ je o jednom od zadnjih kontingenata naših oružanih snaga jer tijekom ove godine misija ISAF završava



U misiji uz 151 pripadnika OSRH-a sudjeluju i 22 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore. U kontingent se ubraja i 23 pripadnika OSRH-a koji se već nalaze u operaciji u Afganistanu, a riječ je o jednom od zadnjih kontingenata naših oružanih snaga jer tijekom ove godine misija ISAF završava, objavilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).


U tom kontigentu sudjeluje i devet žena te dva pripadnika MUP-a, a ispraćeni su u vojarni 91. zrakoplovne baze “Pukovnik Marko Živković” na zagrebačkom Plesu.


Puno uspjeha u provedbi zadaća zaželio im je načelnik Glavnog stožera general zbora Drago Lovrić dodavši kako od svih pripadnika očekuje da i dalje iskazuju odgovornost, profesionalnost te pružaju pomoć afganistanskom narodu.




“Vi ste jedan od zadnjih kontingenata koje Hrvatska upućuje u Afganistan, jer tijekom ove godine operacija ISAF završava. Za očekivati je nastavak operacije Resolute Support, u kojoj očekujemo da ćemo nastaviti sudjelovati u izmijenjenim zadaćama”, naglasio je Lovrić.


Zapovjednik 23. HRVCON-a brigadir Mijo Validžić istaknuo je da pripadnici odlaze u operaciju u kojoj su njihovi prethodnici dosad bili prepoznati po profesionalnosti i uspješnom izvršavanju zadaća u multinacionalnom okruženju, te naglasio da se to očekuje i od ovog kontingenta, priopćeno je iz MORH-a.