Trgovački sud u Zagrebu

Hrvatska demokršćanska stranka pred stečajem zbog duga od 4.700 kuna

Hina

Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva

Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva

Čelnik te stranke Goran Dodig ostao je iznenađen informacijom o mogućem stečaju. Hini je izjavio da ne zna o čemu se radi, ali da će riješiti problem



ZAGREB Trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio oglas kojim se pozivaju vjerovnici Hrvatske demokršćanske stranke (HDS), jedne od osam stranaka vladajuće Domoljubne koalicije, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te stranke kojoj je utvrđen dug od 4771 kuna.


Čelnik te stranke Goran Dodig ostao je iznenađen informacijom o mogućem stečaju. Hini je izjavio da ne zna o čemu se radi, ali da će riješiti problem.


»Ne znam odakle to, platit ćemo to. Očito se radi o nesnalaženju, riješit ćemo to. Besmisleno je, nemamo nikakvih izvora sredstava, donacija, sve dajemo iz svojih osobnih primanja«, rekao je.




U oglasu Trgovačkog suda pozvani su zastupnici HDS-a da u roku od petnaest dana sudu predaju ovjeren popis imovina i obaveza, a ne odazovu li se čelnici te stranke ili njihovi vjerovnici u zakonski propisanim rokovima, sud će smatrati da je HDS nesposoban za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.


Hrvatska demokršćanska stranka, koju od 2009. vodi Dodig, osnovana je u veljači 1990. i u registru političkih stranaka vodi se pod rednim brojem šest.


U načelima izbornog programa Domoljubne koalicije i HDS-a, objavljenima prošle godine na internetskoj stranici te stranke, navedene su, među ostalim, financijska odgovornost i prilagodljivost, dok se u načelima demokršćanskog koncepta rada i kapitala ističe potreba uvođenja kontrolnih mehanizama nad kapitalom koji, kako se naglašava, nije sam sebi svrhom.