Hrvatska igralište veliki sila

Holy: Iza svega stoji neka “velika manga”, za odlazak Karamarka nije zaslužan Most nego Amerikanci

P. N.

Snimio D. KOVAČEVIĆ

Snimio D. KOVAČEVIĆ

Moje prve ideje su bile da se možda radi o bliskim Karamarkovim suradnicima, no s obzirom da je iscurio i ugovor Petrovića i MOL-a mislim da je tu riječ o nekoj drugoj dimenziji



“Hrvatska je mala zemlja i uvijek smo igralište velikih sila”, izjavila je između ostalog Mirela Holy za N1, rekavši da smatra da za odlazak Karamarka nije zaslužan Most nego diplomatski krugovi, odnosno Amerikanci. 


– Trebate uvijek gledati kome nešto odgovara. Tu definitivno ne stoji oporba jer je SDP poprilično zatečen svime što se događa, a ne vjerujem ni da je Most u stanju iskopati takvu vrstu dokumenata. Radi se o mojem mišljenju, logici zaključivanja. Ako gledate da su u javnost curili dokumenti koji se ne mogu kupiti na placu. I ne mislim samo na ugovor tvrtke gospođe Karamarko, već i ugovor gospodina Petrovića i MOL-a. Do tih je dokumenata sigurno bilo teško doći bez da iza toga stoji neka ‘velika manga’. Moje prve ideje su bile da se možda radi o bliskim Karamarkovim suradnicima, no s obzirom da je iscurio i ugovor Petrovića i MOL-a mislim da je tu riječ o nekoj drugoj dimenziji. Pa i sve što se događalo oko energetike u posljednje vrijeme, glasine o ruskom kapitalu… Mislim da se s velikom vjerojatnošću može reći da iza curenja ne stoji Most, nego daleko viši interes, izjavila je Holy.