Za petak sazvao sjednicu

Hasanbegović želi ubrzati protjerivanje Tita: ‘Ne prođe li preimenovanje trga – doviđenja’

Dražen Ciglenečki

Zlatko Hasanbegović / arhiva NL

Zlatko Hasanbegović / arhiva NL

Činjenica je da su odnosi s Bandićem komplicirani i ne znam što će biti, ali mislim da je ovo otišlo predaleko i da se gradonačelnik ne može vratiti natrag. Uostalom, on je predložio ime Trg Republike Hrvatske, rekao nam je jučer Hasanbegović



Zlatko Hasanbegović odlučio je malo ubrzati preimenovanje zagrebačkog Trga maršala Tita. On je već za petak sazvao sjednicu skupštinskog Odbora za imenovanje naselja ulica i trgova, kojem je predsjednik, na kojoj se treba usvojiti prijedlog da ovaj trg ubuduće nosi naziv Republike Hrvatske. S obzirom da koalicija Milan Bandić – HDZ – Nezavisni za Hrvatsku ima četiri od pet članova Odbora, na tom će tijelu ova inicijativa proći bez problema.


– Nakon toga ću našu odluku poslati Vijeću gradske četvrti Donji grad i zatražiti njihovo mišljenje. Oni su se, kako sam čuo, samoinicijativno očitovali i to negativno još prije desetak dana, ali to ću ignorirati – rekao nam je jučer Hasanbegović.


Mišljenje Vijeća gradske četvrti nije obvezujuće za Gradsku skupštinu, koja će donijeti konačnu odluku o Trgu maršala Tita.




– Gradska skupština sastat će se krajem kolovoza i u dnevnom redu bit će preimenovanje ovog trga. Činjenica je da su odnosi s Bandićem komplicirani i ne znam što će biti, ali mislim da je ovo otišlo predaleko i da se gradonačelnik ne može vratiti natrag. Uostalom, on je predložio ime Trg Republike Hrvatske. No, ako na Gradskoj skupštini to ipak ne prođe, onda – doviđenja – zaključuje Hasanbegović.