Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 27° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Komentar

Hasanbegović o analizi State Departmenta: Neutemeljene besmislice koje su zapravo falsificirano izvješće hrvatske pseudoljevičarske scene

Foto D. Jelinek
Foto D. Jelinek
Autor:
Objavljeno: 16. kolovoz 2017. u 22:51 2017-08-16T22:51:47+02:00

Jednako je nerelevantno kao i pseudoljevičarski agitprop i difamacijska kampanja protiv predsjednika Trumpa u SAD-u i izvan njega, izjavio je Hasanbegović.

Američko izvješće o vjerskim slobodama u svijetu za 2016., u kojemu se upozorava na veličanje Nezavisne države Hrvatske (NDH), umanjivanje ustaških zločina i protusrpske osjećaje u Hrvatskoj, komentirao je u srijedu navečer za HRT Zlatko Hasanbegović, ocijenivši ga nerelevantnim falsificiranim izvješćem hrvatske pseudoljevičarske scene.

U redovitom godišnjem izvješću State Departmenta o vjerskim slobodama u svijetu za 2016., uključujući i Hrvatsku, spomenuti su bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegovića te redatelj Jakov Sedlar kao osobe čiji su stavovi o ustaškom režimu izazivali posebne kritike židovskih i srpskih vjerskih zajednica te nevladinih organizacija.

»Riječ je o neutemeljenim besmislicama koje su zapravo falsificirano izvješće hrvatske nevladine, prokazivačke i preplaćene pseudoljevičarske scene, a koje je u nedostatku ozbiljne analitike nekritički preuzelo i dalje proslijedilo američko veleposlanstvo u Zagrebu iz vremena bivše predsjedničke administracije. Jednako je nerelevantno kao i pseudoljevičarski agitprop i difamacijska kampanja protiv predsjednika Trumpa u SAD-u i izvan njega«, izjavio je Hasanbegović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka