Ne može o detaljima

Hajdaš Dončić vrlo zadovoljan prispjelim ponudama za monetizaciju autocesta

Hina

Ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je kako je vrlo zadovoljan prispjelim poudama za monetizaciju autocesta, te istaknuo kako će konačna ponuda, koja će biti poznata početkom ljeta, biti konkuretna, ali da sukladno Zakonu o javnoj nabavi i ekonomskoj logici ne može govoriti o detaljima



ZAGREB – Ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u petak kako je vrlo zadovoljan prispjelim poudama za monetizaciju autocesta, te istaknuo kako će konačna ponuda, koja će biti poznata početkom ljeta, biti konkuretna, ali da sukladno Zakonu o javnoj nabavi i ekonomskoj logici ne može govoriti o detaljima.


Na inzistiranje novinara nakon sjednice Povjerenstva za željeznicu, ministar je pojasnio kako bilo kakav komentar iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture može dovesti do poništenja cijelog natječaja, te da se ne smije znati ukupan broj »bidera« (ponuditelja), jer to Hrvatskoj jača pregovaračku poziciju.


Upitan o sljedećim koracima, Hajdaš Dončić je rekao kako će se proučiti prispjele ponude nakon čega slijede pregovori s ponuditeljima koji će trajati tri do četiri mjeseca. Potom im se šalje konačni prijedlog ugovora o koncesiji, koji mora biti verificiran od strane Europske komisije, odnosno njezina Vijeća za konkurentnost.




»Bez potvrde Europske komisije samog ugovora neće moći biti, kao ni njegova potpisivanja«, poručio je. U konačnici, kada ćemo moći komunicirati, to će biti javno otvaranje ponuda idućeg ljeta, ovisno o tijeku pregovora, gdje će potencijalni koncesionari tada imati samo jednu obvezu – »da na crtu upišu iznos novca«, dodao je Hajdaš Dončić.


Najavljeni referendum protiv monetizacije autocesta nije želio komentirati jer to, kako je rekao, nije u opisu njegova posla.