Smanjiti listu čekanja

HZZO s Medikolom ugovorio dodatne pretrage PET/CT-om

Hina

NL arhiva

NL arhiva

HZZO je ugovorio s poliklinikom Medikol dodatnih 115 PET/CT postupaka mjesečno, u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine. Također, za isto je razdoblje HZZO već ranije s KBC-om Zagreb, gdje se nalazi jedini PET/CT uređaj u državnom vlasništvu, ugovorio 420 PET/CT postupaka mjesečno. S podružnicama Medikola u Osijeku, Rijeci i Splitu, ugovoreno je od 1. srpnja do 31. prosinca 350 PET/CTpostupaka mjesečno



ZAGREB Prema uputi Ministarstva zdravlja, radi smanjenja lista čekanja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ugovorio je s poliklinikom Medikol dodatnih 115 PET/CT postupaka mjesečno, u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine, priopćeno je u srijedu nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.


Također, za isto je razdoblje HZZO već ranije s KBC-om Zagreb, gdje se nalazi jedini PET/CT uređaj u državnom vlasništvu, ugovorio 420 PET/CT postupaka mjesečno. S podružnicama Medikola u Osijeku, Rijeci i Splitu, ugovoreno je od 1. srpnja do 31. prosinca 350 PET/CTpostupaka mjesečno.


HZZO će, odlučeno je, financirati pripravnički staž za doktore medicine, doktore dentalne medicine, magistre farmacije i magistre medicinske biokemije.




Javne natječaje za financiranje pripravničkog staža provodit će zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a, koji prije raspisivanja natječaja od HZZO-a moraju dobiti suglasnost za broj pripravnika za koje planiraju raspisati natječaj.


Natječaj će se provoditi prema važećem Pravilniku o pripravničkom stažu zdravstvenih djelatnika koji je donio ministar zdravlja Dario Nakić, navodi se u priopćenju HZZO-a.