Dobra vijest

HZZO nabavio 100 novih inzulinskih pumpi, viiše od pola ih je za djecu

Hina

Ilustracija: Foto: jwskks5786 from Pixabay

Ilustracija: Foto: jwskks5786 from Pixabay

Medicinske prioritete za ugradnju inzulinskih pumpi za osigurane osobe iz cijele Hrvatske utvrđivat će, kao i prethodnih godina, Referentni centar Ministarstva zdravstva za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes i Referentni centar za šećernu bolest



Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) osigurao je dodatna financijska sredstva, izvan mjesečnih proračuna bolnica, za financiranje i nabavu ukupno sto novih inzulinskih pumpi.


Postupkom javne nabave za osigurane osobe HZZO-a nabavljeno je 60 pumpi za djecu i 40 za odrasle, a određena količina inzulinskih pumpi je nove generacije.


Nabavu pumpi proveo je Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb, te je u srijedu zvršena primopredaja pumpi u prostorijama KBC-a, izvijestio je HZZO.




Medicinske prioritete za ugradnju inzulinskih pumpi za osigurane osobe iz cijele Hrvatske utvrđivat će, kao i prethodnih godina, Referentni centar Ministarstva zdravstva za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes (KBC Zagreb, Klinika za pedijatriju, Zavod za dječju endokrinologiju i dijabetes) i Referentni centar za šećernu bolest (KB Merkur, Klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma “Vuk Vrhovac”).