Podrška

HURS pozdravlja najavu porezne reforme kojom će se znatan broj građana rasteretiti poreznog opterećenja

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

S tim u svezi, HURS predlaže da se čim prije ide u smanjenje opće stope poreza na dodanu vrijednost, budući da bi taj potez, po nama, doveo do čak više prikupljenog novca od PDV-a, jer se manja porezna presija odražava na povećanje obujma potrošnje, ali i do dodatnog poticaja investicija i zapošljavanja



Hrvatska udruga radničkih sindikata pozdravlja danas prezentiranu najavu porezne reforme kojom će se znatan broj građana rasteretiti poreznog opterećenja.


Porezno rasterećenje dohotka, osim učinka na povećanju potrošnju i poboljšani životni standard građana, ima i učinak gospodarskog zamašnjaka, budući da povećana potrošnja djeluje stimulativno na plasman proizvoda i usluga na tržište, napominju u HURS-u.


U tom pogledu valja pozdraviti porezno rasterećenje dobiti poljoprivrednika, obrtnika i malih poduzetnika s prihodima manjim od 3 milijuna kn, što bi trebalo djelovati poticajno za investicije i otvaranje novih radnih mjesta, ističe HURS.




S tim u svezi, HURS predlaže da se čim prije ide u smanjenje opće stope poreza na dodanu vrijednost, budući da bi taj potez, po nama, doveo do čak više prikupljenog novca od PDV-a, jer se manja porezna presija odražava na povećanje obujma potrošnje, ali i do dodatnog poticaja investicija i zapošljavanja.


Zaključno, HURS pozdravlja smjer kojima je krenula porezna politika nove Vlade, nadajući se da će i budući potezi ići u cilju jačanja životnog standarda građana i poticanja gospodarstv, piše u opriopćenju što ga potpisuje Ozren Matijašević.