Ministar poziva i hotelijere

HTZ donirala 100 tisuća kuna poplavljenom području

Hina

Lorencin naglašava i kako je pred nama razdoblje turističke godine u kojem većina turista dolazi u primorsku Hrvatsku, koja nije pogođena poplavama i za to ne postoji opasnost



ZAGREB Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) uključile su se u prikupljanje pomoći obiteljima s poplavljenih područja, HTZ će donirati 100 tisuća kuna za pomoć, a pozvali su i hotelske kuće te sustav turističkih zajednica da se također, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju pomoći ljudima pogođenim poplavama u Hrvatskoj.


Uz to, ministar turizma Darko Lorencin za Hinu ističe i kako je u ovom trenutku za sve najvažnije da se stabilizira situacija na poplavljenim područjima, da se voda povuče i da se ljudi počnu vraćati i obnavljati svoje domove.


Smatra i da je sada pravo vrijeme da pokažemo kako možemo jedni drugim pružiti ruke na pomoć s obzirom da su ove poplave jedna od najvećih prirodnih katastrofa koja je zadesila Hrvatsku, ali i Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.




I on osobno i njegovi suradnici iz Ministarstva i HTZ-a u stalnoj su, kako kaže, komunikaciji s turističkim agencijama, touroperatorima i direktorima stranih predstavništva HTZ-a putem kojih šalju informaciju da je Hrvatska vrlo sigurna zemlja te da nema potrebe za otkazivanjem putovanja u Hrvatsku.


Lorencin naglašava i kako je pred nama razdoblje turističke godine u kojem većina turista dolazi u primorsku Hrvatsku, koja nije pogođena poplavama i za to ne postoji opasnost.


Poručuje i da će Ministarstvo turizma i HTZ učiniti sve kad se poplave povuku da pomognu obnavljanju turističke infrastrukture na poplavljenim područjima, pri čemu očekuje od sustava regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na tim područjima kvalitetne informacije gdje će pomoć biti najpotrebnija.