Prošli "lišo" za razliku od RTL-a

HTV ne mora platiti odštetu Bandiću zbog Milanovićevih izjava

Dražen Ciglenečki

Zagrebački općinski sud odbio je tužbu Milana Bandića protiv HTV-a u kojoj je trenutno suspendirani zagrebački gradonačelnik tražio odštetu od 120 tisuća kuna zbog prenošenja izjava premijera Zorana Milanovića o potencijalnoj korupciji u Zagrebu



Zagrebački općinski sud odbio je tužbu Milana Bandića protiv HTV-a u kojoj je trenutno suspendirani zagrebački gradonačelnik tražio odštetu od 120 tisuća kuna zbog prenošenja izjava premijera Zorana Milanovića o potencijalnoj korupciji u Zagrebu.


Spornu izjavu Milanović je dao javnoj televiziji između dva kruga lanjskih lokalnih izbora na kojima je Bandić naposlijetku izabran za novi mandat zagrebačkog gradonačelnika.


Prije nekoliko mjeseci u gotovo identičnom sličnom slučaju je sud odlučio dijametralno suprotno, odrezavši 50.000 kuna odštete RTL-u zbog interviewa s Milanovićem u kojem je premijer govorio o potencijalnoj korupciji u glavnom gradu.




U međuvremenu, Milana Bandića je za potencijalnu korupciju u Zagrebu osumnjičio i USKOK, radi čega je Bandić proveo oko mjesec dana u pritvoru iz kojeg je izišao s privremenom zabranom obavljanja gradonačelničke funkcije.