Demantiraju glasine o prodaji

HT ne prodaje ‘tportal.hr’ poput Deutsche Telekoma

Hina

Foto Arhiv NL

Foto Arhiv NL

Matični DT marketinškoj agenciji Ströer za 300 milijuna eura prodao internetski portal 't-online.de' i kompaniju za digitalno oglašavanje InteractiveMedia



ZAGREB - Hrvatski Telekom ne gasi ni ne prodaje ‘tportal.hr’, odgovor je najveće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj nakon objave vijesti da je matični Deutsche Telekom (DT) marketinškoj agenciji Ströer za 300 milijuna eura prodao internetski portal ‘t-online.de’ i kompaniju za digitalno oglašavanje InteractiveMedia.


Transakcija bi se trebala provesti u zadnjem kvartalu ove godine, a Ströer će dvije kompanije platiti izdavanjem vlastitih dionica u vrijednosti 300 milijuna eura koje će se prenijeti na DT koji će tako postati vlasnik oko deset posto dionica Ströera.


 Prema priopćenju njemačkog teleoperatera prodaja je u skladu sa strategijom DT-a, koja uključuje i mogućnosti za povećanje vrijednosti poslovnih sektora koji se više ne mogu razvijati unutar grupe DT-a, bilo kroz partnerstva ili prodaju.




Na ‘tportalu.hr’ ističu da je ‘t-online.de’ jedan od najposjećenijih portala u Njemačkoj, koji također služi kao platforma za DT-ove email adrese i korisničku podršku. Telekom će zadržati te usluge pa klijenti ne moraju očekivati nikakve promjene.


U odgovoru Hrvatskog telekoma naglašava se i da tportal.hr djeluje u sklopu njihova Odjela za medijske i digitalne usluge te demantiraju glasine o prodaji ili prestanku financiranja tog portala.