Objavio Hrelja

HSU odlučio podržati Petrova za premijera, Milanovića za šefa Sabora

Tihomir Ponoš

Vrlo je teško formirati tripartitnu vlast koja bi funkcionirala na konsenzusu u svemu i u svakom trenutku, izjavio je predsjednik HSU-a



HSU će podržati prijedlog da Božo Petrov bude premijer, a Zoran Milanović predsjednik Sabora, kazao je na konferenciji za novinare Silvano Hrelja, predsjednik te SDP-u partnerske stranke. U slučaju da se HDZ vrati za pregovarački stol “bit će opet malo neugodno, teško”, procijenio je Hrelja i dodao da bi se u tom slučaju pregovori otegnuli te da bi bili izvjesniji novi izbori nego tripartitni dogovor.


– Vrlo je teško formirati tripartitnu vlast koja bi funkcionirala na konsenzusu u svemu i u svakom trenutku, izjavio je predsjednik HSU-a. Ocijenio je da se u ovom trenutku pregovaračke pozicije zauzimaju u skladu s ciljem da se prvenstveno ne ispadne iz igre, a za “ostati u koaliciji svašta se pregrize”.


Hrelja je izjasnio zadovoljstvo time što su po treći put isplaćene božićnice umirovljenicima i to u ukupnom iznosu od 171 milijuna kuna koji je osiguran iz umirovljeničkog fonda.