Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
25. ožujka 2019.
Objavio Hrelja

HSU odlučio podržati Petrova za premijera, Milanovića za šefa Sabora

HSU odlučio podržati Petrova za premijera, Milanovića za šefa Sabora
HSU odlučio podržati Petrova za premijera, Milanovića za šefa Sabora
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2015. u 11:38 2015-12-21T11:38:12+01:00

Vrlo je teško formirati tripartitnu vlast koja bi funkcionirala na konsenzusu u svemu i u svakom trenutku, izjavio je predsjednik HSU-a

HSU će podržati prijedlog da Božo Petrov bude premijer, a Zoran Milanović predsjednik Sabora, kazao je na konferenciji za novinare Silvano Hrelja, predsjednik te SDP-u partnerske stranke. U slučaju da se HDZ vrati za pregovarački stol "bit će opet malo neugodno, teško", procijenio je Hrelja i dodao da bi se u tom slučaju pregovori otegnuli te da bi bili izvjesniji novi izbori nego tripartitni dogovor.

- Vrlo je teško formirati tripartitnu vlast koja bi funkcionirala na konsenzusu u svemu i u svakom trenutku, izjavio je predsjednik HSU-a. Ocijenio je da se u ovom trenutku pregovaračke pozicije zauzimaju u skladu s ciljem da se prvenstveno ne ispadne iz igre, a za "ostati u koaliciji svašta se pregrize".

Hrelja je izjasnio zadovoljstvo time što su po treći put isplaćene božićnice umirovljenicima i to u ukupnom iznosu od 171 milijuna kuna koji je osiguran iz umirovljeničkog fonda. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka