Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Borba za Pantovčak

HSS podržava Milanovića u izbornoj trci za predsjednika

Zoran Milanović / Foto: D. JELINEK
Zoran Milanović / Foto: D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 13:31 2019-07-16T13:31:30+02:00

S obzirom na statutarnu proceduru, konačna odluka oko podrške kandidatu Milanoviću bit će donesena kada je potvrde ostale stranke Amsterdamske koalicije, te Glavni odbor HSS-a, kažu u HSS-u

Predsjedništvo HSS-a na svojoj je sjednici odlučilo podržati bivšeg premijera i SDP-ova kandidata Zorana Milanovića u izbornoj trci za predsjednika Hrvatske.

HSS je u utorak priopćio da se vode intenzivni razgovori sa čelnicima ostalih stranka Amsterdamske koalicije, pa vjeruje da će i njihova stranačka tijela na vrijeme donijeti istu ili sličnu odluku.

S obzirom na statutarnu proceduru, konačna odluka oko podrške kandidatu Milanoviću bit će donesena kada je potvrde ostale stranke Amsterdamske koalicije, te Glavni odbor HSS-a, kažu u HSS-u.

Milanovića je u utrci za hrvatskog predsjednika prije tjedan dana podržala i Hrvatska stranka umirovljenika, navodeći da time nastavlja stratešku suradnju sa SDP-om u okviru »Deklaracije o dobrom društvu«, sa ciljem ostvarivanja promjena u Hrvatskoj u sljedećem izbornom ciklusu.

Milanovićevu kandidaturu je 6. srpnja podržao Glavni odbor SDP-a sa 70 glasova 'za', jednim 'protiv' i jednim 'suzdržanim'.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić novinarima je obrazložio da formulacija kojom daju 'potporu kandidaturi' omogućuje Milanoviću da dobije podršku i drugih stranaka.

Dodao je kako Milanović jest kandidat SDP-a, a hoće li biti kandidat još neke stranke, to mora dogovoriti s drugim strankama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.