Branko Vukšić upozorava

HSS: Deset razloga zbog kojih bi HDZ trebao izgubiti izbore

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

"HDZ predvodi pljačku od vremena kriminalne privatizacije, do danas. Plenkovićeva Vlada je otvoreno podupirala političku korupciju, a ona pak majka je svih ostalih korupcija. Korupcija je problem broj 1 u Hrvatskoj, a krade se na svim nivoima, u svim djelatnostima. Kotač zamašnjak korupcije su državne institucije, prije svega - Vlada”, ističe Branko Vukšić



ZAGREB Politički tajnik HSS-a Branko Vukšić naveo je u nedjelju deset razloga bog kojih bi HDZ trebao izgubiti predstojeće parlamentarne izbore, navevši, među inim, korupciju, loš odnos prema Zagrebu, nepotizam, zatiranja slobode medija i drugo.


Vukšić za HDZ kaže da je promotor, poticatelj i protagonist korupcije u Hrvatskoj, te upozorava da se svake godine u Hrvatskoj građanima ukrade 13,5 posto BDP-a, što je oko 50 do 60 milijardi kuna.


“HDZ predvodi pljačku od vremena kriminalne privatizacije, do danas. Plenkovićeva Vlada je otvoreno podupirala političku korupciju, a ona pak  majka je svih ostalih korupcija. Korupcija je problem broj 1 u Hrvatskoj, a krade se na svim nivoima, u svim djelatnostima. Kotač zamašnjak korupcije su državne institucije, prije svega – Vlada”, ističe u priopćenju.




HDZ je dopustio da Zagreb postane prćija Bandića i njegovih kumova


Kao razlog zašto bi HDZ trebao izgubiti izbore Vukšić navodi i to da Zagreb ne smije i ne može oprostiti HDZ-u “jer je dopustio da glavni grad Hrvatske postane prćija Milana Bandića i njegovih kumova”.


“Zagreb je desetljećima devastiran uz potporu HDZ-a koji je Bandića čuvao od zatvora, a Bandić je – kupljenim političkim moralnim ništicama –  osiguravao većinu u Saboru”, poručio je.


Neoprostivim drži odnos HDZ-a prema Zagrepčanima nakon potresa, ističući da Zagreb nakon dva mjeseca izgleda kao da je potres bio prije dva dana.


Za HDZ i Bandića u Zagrebu mogu glasati samo pokvarenjaci, naivci i budale


“Za HDZ i Bandića u Zagrebu mogu glasati samo pokvarenjaci, naivci i budale. To što rade Bandić i HDZ Zagrebu uz korupciju je najveća sramota”, smatra Vukšić.


Smatra i da bi HDZ trebao izgubiti izbore zbog nepotizma, zbog koketiranja s ustaštvom, odnosno s fašizmom i nacizmom. Podsjeća kako je upravo je ova Vlada, “uz pomoć tobožnjih stručnjaka i tobožnjih intelektualaca podruštvenila ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’, što je isto kao kad bi se u Njemačkoj dopustio poklič Sieg Heil”.


Razloge HDZ-ova gubitka izbora vidi i u zatiranju slobode medija, održavanje na vlasti pomoću “remetinečke skupine”, zbog “Plenkovićeve laži da će Vlada otkupiti MOL-ov paket dionica Ine.


HDZ-u zamjera i loše stanje u pravosuđu gdje je ta stranka, kaže, umjesto da ih reformira, sudove i suce stavila pod još veću kontrolu.


“Zadnje rupe na svirali” za HDZ su, tvrdi Vukšić, i obrazovanje, znanost te umjetnost, prozivajući vladajuću stranku da je učinila sve ne bi li minirala reformu obrazovanja i “istjerala sve one koji imaju ime i prezime u svijetu, poput Ivana Đikića”.


“Uz to, glomazna javna i državna uprava, glomazni aparat u jedinicama lokalne samouprave, prekobrojne agencije, fondovi i druga paratijela preskupi su za siromašnu državu te su i kočnica bilo kakvom razvoju”, zaključuje HSS-ovac.