Pero Ćorić zaprijetio

HSP AS protiv uklanjanja HOS-ove ploče: ‘Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!’

Hina

Pero Ćorić / Foto Sergej Drechsler

Pero Ćorić / Foto Sergej Drechsler

 Ističe i kako očekuje da se javno obznani vrijeme »zamjene ili izmještanja ploče« kako bi građani javno iskazali svoje slaganje ili neslaganje. »Bježanje od javnosti, kao nedavno u Kninu, ne može vječno trajati. Znajući kako navedeni akteri neće nazočiti ovoj priredbi parafrazirat ću stih Marka Perkovića Thompsona: »Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!««, poručuje se u priopćenju glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića



VINKOVCI HSP AS u nedjelju se usprotivila uklanjanju ploče HOS-e iz Jasenovca jer smatra kako je legalno izrađena i postaljena, stranka traži da se, ukoliko dođe do izmještanja ili zamjene ploče, javnosti izvjesti o vremenu kad će se to dogoditi kako bi građani mogli javno iskazati svoje slaganje ili neslaganje.


»Ovim putem pitam se u ime svih domoljuba čeka li nas novi »praznik demokracije« u Jasenovcu u režiji premijera Andreja Plenkovića, a pod dirigentskom palicom Predraga Štromara i Milorada Pupovca. Pozivam sve navedene aktere da javno obznane koliku cijenu su ponudili određenim udrugama i istaknutim pojedincima da se javno odreknu starohrvatskog pozdrava »Za dom spremni!«, službenog grba jedne od najčasnijih hrvatskih ratnih postrojbi iz Domovinskog rata, legalno izrađene i postavljene spomen ploče, a samim tim i svih vrijednosti proisteklih iz pravednog i obrambenog Domovinskog rata«, stoji u piropćenju koje potpisuje glavni tajnik stranke Pero Ćorić.


 Ističe i kako očekuje da se javno obznani vrijeme »zamjene ili izmještanja ploče« kako bi građani javno iskazali svoje slaganje ili neslaganje. »Bježanje od javnosti, kao nedavno u Kninu, ne može vječno trajati. Znajući kako navedeni akteri neće nazočiti ovoj priredbi parafrazirat ću stih Marka Perkovića Thompsona: »Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!««, poručuje se u priopćenju glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića.