Zajedno

HSP AS: Na prvom sastanku pravaških i demokršćanskih stranaka o zajedničkom izlazu na izbore

Hina



Hrvatska stranka prava Ante Starčević izvijestila je da je u utorak, u njihovim stranačkim prostorijama održan je prvi u nizu radnih sastanaka o zajedničkom izlazu na predstojeće parlamentarne izbore između HSP AS, stranke Desno, Ujedinjene stranka prava,« HKDU dr. Marko Veselica« te Hrvatske demokratske stranke .


Vodstvo HSP AS predstavljao je glavni tajnik Pero Ćorić, pravaški blok predstavljao je predsjednik stranke DESNO Anto Đapić, a demokršćane je predstavljao predsjednik »HKDU dr. Marko Veselica« Dean Golubić.


Kako je izvijestio HSP AS »današnji dogovor veliki je dan za hrvatsku desnicu. Hrvatska pravaška opcija desetljećima rastakana, lomljena, osporavana, ali nikad slomljena, danas iznova složno zbija svoje redove« naglasio je Anto Đapić.




Dean Golubić, predsjednik HKDU dr. Marko Veselica pozvao je i preostale stranke pravaškog i demokršćanskog svjetonazora, te sve domoljubne intelektualce da se pridruže toj »brzorastućoj uspješnoj pravaškoj priči o zajedništvu«. Kroz zajedništvo na najboljem smo putu povratka povjerenja hrvatskih glasača koji vjeruju u nužnost jake i čvrste desne pravaške i demokršćanske političke opcije kao jamac politike kojemu je zaštita hrvatskih nacionalnih interesa od prvorazredne važnosti, rekao je Golubić.


Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić potvrdio je kako je odluka o zajedničkom nastupu na izborima donesena jednostavno i pravaški iskreno, bez kalkulacija i skrivenih figa u džepu, kao što se i kaže »složna braća kuću grade«.


U zajedničkom nastupu, HSP AS zalagat će se i dalje za pozitivna načela domoljubne opcije – naziva kojeg su činjenično, ali i sadržajno i bili autori. Ćorić je uputio poziv svim drugim strankama, udrugama i istaknutim pojedincima da se pridruže ovom novom političkom zajedništvu.


Već najavljeni razgovori održat će se tijekom nekoliko sljedećih dana, a svečano potpisivanje Sporazuma i utvrđivanje koalicijskih lista bit će održano najkasnije do 3. kolovoza. Usklađivanje zajedničkih programa prepušteno je stranačkim Odborima i stručnim tijelima te će isti biti predstavljen na dan svečane predaje koalicijskih lista, izvijestio je HSP AS.