Reakcija

HSLS podržao studente FF-a, dekana Previšića prozvao za samovolju i osudio Glasnovićevu izjavu

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Podsjećajući na riječi Vlade Gotovca »Hrvatska da, ali kakva?«, iz te stranke naglašavaju: »Sasvim sigurno ne želimo živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se legalni i legitimni prosvjedi bilo koga zbog bilo čega rješavati 'pendrekom i suzavcem'. Za slobodu i demokraciju smo se borili i izborili. Sada je trebamo živjeti!«



ZAGREB Podršku studentima Filozofskog fakulteta u subotu je dao HSLS te se usprotivio »samovolji dekana« Vlatka Previšića, a objavu saborskog zastupnika Željka Glasnovića na Facebooku najoštrije osudio poručujući da se prosvjedi ne mogu rješavati »pendrekom i suzavcem«.


»Živimo u vremenu u kojem je svakom pojedincu/društvenoj skupini dopušteno prosvjedovati i slobodno izražavati svoje stavove za ostvarenje svojih ciljeva, pa tako i studentima«, stoji u objavi HSLS-a na Facebooku u povodu događaja na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.


 HSLS daje snažnu podršku studentima Filozofskog fakulteta te se protivi bilo čijoj samovolji, ističe se u objavi, pa tako i samovolji dekana Previšića »i njegovim metodama za provođenje odluka koje očito nemaju podršku ni studenata, a ni profesora Filozofskog fakulteta«.




»Također, HSLS najoštrije osuđuje izjavu i izričaj novoizabranog saborskog zastupnika Željka Glasnovića u kojoj poziva na rješavanje problema na Filozofskom fakultetu ‘pendrekom i suzavcem’«, poručuju liberali.


Podsjećajući na riječi Vlade Gotovca »Hrvatska da, ali kakva?«, iz te stranke naglašavaju: »Sasvim sigurno ne želimo živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se legalni i legitimni prosvjedi bilo koga zbog bilo čega rješavati ‘pendrekom i suzavcem’. Za slobodu i demokraciju smo se borili i izborili. Sada je trebamo živjeti!«