Smirivanje desne struje?

HORVAT PRIZNAO ‘I mene je iznenadio Plenkovićev prijedlog, pa dvije godine nismo komunicirali’

P. N.

Foto Jurica Galoić  PIXSELL

Foto Jurica Galoić PIXSELL

Priznajem da je i mene ovo malo iznenadilo, jer iskreno, u dvije godine nije bilo neke komunikacije s premijerom. No ako se u nekim stvarima ne slažemo, ne znači da nećemo dobro raditi za Hrvatsku, rekao je Horvat



Premijer Andreja Plenkovića danas na sastanku s koalicijskim partnerima predstavlja nova kadrovska rješenja u Vladi – Darka Horvata za ministra gospodarstva, a Tomislava Tolušića za potpredsjednika Vlade.


Budući ministar Darko Horvat je prije sastanka novinarima priznao da je i njega iznenadio izbor.


– Priznajem da je i mene ovo malo iznenadilo, jer iskreno, u dvije godine nije bilo neke komunikacije s premijerom. No ako se u nekim stvarima ne slažemo, ne znači da nećemo dobro raditi za Hrvatsku, rekao je Horvat, koji je na pitanje kako to da je odjednom izronilo njegovo ime odvratio – politika je utakmica na duge staze i treba biti strpljiv. 




Rekao je da se afera Hotmail nije smjela dogoditi, no “idući tjedan će pričati o tome tko ju je stvorio”.


– Neću još pričati o Agrokoru, Ini ili HEP-u, sve dok saborska većina ne digne ruku da je Darko Horvat novi ministar. To je jedan vrući krumpir, ali treba mi vremena da sve to iskomuniciram, dodao je. 


Milijan Brkić je pri ulasku na sastanak izjavio da je ovo bio izbor predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji je dobio jednoglasnu potporu. Vjeruje da će odraditi dobar posao.


Je li to smirivanje desne struje u HDZ-u, pitali su ga novinari.


– Nemojte se opterećivati s tim, HDZ je stranka desnog centra. Nemojte se vi brinuti za HFZ