Pogažen potpis

HOĆE LI SDP TUŽITI HNS? Evo što je točno pisalo u sporazumu kojeg su narodnjaci sada prekršili

P. N.

"Stranke potpisnice Sporazuma obvezuju se da ni u kojem slučaju nakon izbora neće koalirati s HDZ-om", piše u nastavku članka 5. "HNS je bez sumnje prekršio članak 5 koalicijskog sporazuma. Je li to utuživo za naknadu štete", napisala je Kolarić



Spašavanjem HDZ-ove Vlade, Hrvatska narodna stranka ozbiljno je prekršila odredbe koalicijskog sporazuma kojeg su u srpnju prošle godine potpisali Zoran Milanović (SDP), Ivan Vrdoljak (HNS), Krešo Beljak (HSS) i Silvano Hrelja (HSU).


U članku 5. Sporazuma stoji kako se “Stranke potpisnice obvezuju na sastavljanje zajedničke koalicijske Vlade”


– Stranke potpisnice Sporazuma obvezuju se da ni u kojem slučaju nakon izbora neće koalirati s HDZ-om, piše u nastavku članka 5.




Arsen Bauk još je sinoć u “Otvorenom” HRT-a izjavio kako se radi o klasičnoj prevari birača.



– To nije prvi put viđeno u Hrvatskoj na lokalnoj razini, ali je prvi put viđeno u Hrvatskoj na nacionalnoj razini. To je uistinu jedan povijesni događaj – da se jedna stranka odlučila svjesno raskoliti da bi bila nekoliko godina na vlasti, a nakon toga da ovisi o milosti HDZ–a koliko će ih staviti na eventualne zajedničke liste za iduće izbore, rekao je Bauk, no ipak nije odgovorio na direktno pitanje voditelja Domagoja Novokmeta ima li SDP temelja za bilo kakvu pravnu borbu.


To je pitanje noćas putem twittera postavila i povratnica u SDP Aleksandra Kolarić.


– HNS je bez sumnje prekršio članak 5 koalicijskog sporazuma. Što kažu pravnici? Je li to utuživo za naknadu štete, napisala je Kolarić.