Westminsterski sud

HOĆE LI BITI IZRUČEN? Todorić stigao na londonski sud, ročište će trajati danima

P. N.

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Todorić je uhićen lani u studenom temeljem Europskog uhidbenog naloga, no istog je dana pušten na slobodu nakon što je platio jamčevinu od 100 tisuća funti. Izrečene su mu i mjere opreza 



Westminsterski sud u Londonu danas počinje s ročištem, nakon kojeg bi trebala biti donijeta odluka o eventualnom izručenju Ivice Todorića u Hrvatsku. Ročište, inače, počinje točno godinu dana nakon što je osnivač Agrokora otišao s čela tog koncerna, a Vlada imenovala Antu Ramljaka za izvanrednog povjerenika.


NOVO! 10:15 – Todorić je stigao na sud, ali izjave nije htio davati. Novinarima je tek rekao da će sve reći kad završi ročište. Nešto kasnije stigli su i odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.


Pred sudom će danas iskaz dati sam Todorić, a sutra predstavnici Državnog odvjetništva, javlja N1 televizija. Uz Todorića na londonskom će se sudu pojaviti i velik odvjetnički tim, a očekuje se da bi saslušanje moglo trajati čak četiri dana.




Todorić je uhićen lani u studenom temeljem Europskog uhidbenog naloga, no istog je dana pušten na slobodu nakon što je platio jamčevinu od 100 tisuća funti. Izrečene su mu i mjere opreza – oduzimanje putovnice, javljanje policiji i obvezno nošenje sigurnosne narukvice.


Todorića tužiteljstvo u Hrvatskoj tereti zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju milijarde i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor. Optužnica tereti njegove sinove i još 12 Agrokorovih menadžera i revizora.


Foto Goran Stanzl / PIXSELL


Foto Goran Stanzl / PIXSELL