Krađa opreme

HGSS poziva očevice da pomognu: ‘Kakav čovjek moraš biti da ukradeš takvo što’

P. N.

foto: HGSS

foto: HGSS

- Vitlo služi za izvlačenje auta, nosila. To je kao da kirurgu koji se sprema za operaciju uzmete skalpel. Kakav čovjek moraš biti da ukradeš tako nešto, retorički se zapitao pročelnik stanice Split Darko Gavrić.



Hrvatska gorska služba spašavanja pozvala je eventualne svjedoke da policiji dojave svoja saznanja o vitlu koje je ukradeno ispred prostorija HGSS Stanice Split u Šibenskoj ulici.


HGSS-ovci navode da su u zadnjih desetak godina, osim pohvala, doživjeli i manje ugodne situacije, poput bušenja guma na automobilima, paljenje planinarskih skloništa i krađu opreme. Najnovije neugodno iznenađenje HGSS-u krađa je vitla s terenskoga automobila na parkiralištu ispred prostorija HGSS Stanice Split u Šibenskoj ulici. Materijalna šteta procjenjuje se na 15 tisuća kuna, a osim vitla ukradeni su i dijelovi s automobila: odbojnik, registracija…


– Vitlo služi za izvlačenje auta, nosila. To je kao da kirurgu koji se sprema za operaciju uzmete skalpel. Kakav čovjek moraš biti da ukradeš tako nešto, retorički se zapitao pročelnik stanice Split Darko Gavrić.




Štetu ćemo, navode iz HGSS-a, “nekako nadoknaditi, jer je ovaj automobil nezamjenjiv u spašavanju života u nepristupačnim područjima i pri lošim vremenskim uvjetima”.


– Ovim činom lopovi očito nisu i ne žele biti svjesni da su unesrećenima mogli uskratiti pomoć, odnosno uvelike utjecali na moguće vrijeme dolaska do mjesta nesreće kao i transport ozlijeđenih, navode iz HGSS-a.