Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Alkotestiranje

HEP priznao: Istina je, naši radnici su bili pijani usred radnog dana. Neće dobiti otkaz

Foto Screenshot, NL arhiva
Foto Screenshot, NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2019. u 14:42 2019-11-20T14:42:00+01:00

Nakon što se po društvenim mrežama proširila fotografija rezultata skupnog alkotestiranja u HEP-u, u ovoj državnoj tvrtki priznali su da su njihovi radnici bili pijani usred radnog dana. Spremaju im opomenu pred otkaz.

- Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika.

Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) će sukladno Zakonu o radu izdati opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika.

Do sada nije zabilježen nijedan ovakav slučaj. Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na ovakve prekršaje", odgovorili su iz HEP-a Indexu.

Alkotestiranje je obavljeno u jednoj organizacijskoj jedinici HEP Proizvodnje ovog utorka, 19. studenog.

Fotografija svjedoči činjenici da je od četvero testiranih zaposlenika HEP-a, njih troje bilo pod utjecajem alkohola.

Testiranjem u 13 sati se utvrdilo da je rukovatelj u Službi za proizvodnju imao 1,83 g/kg koncentracije alkohola u krvi.

HEP-ov vatrogasac je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,17 g/kg, a nešto više od njega je "napuhao" HEP-ov strojar koji ima 1,34 g/kg koncentracije alkohola u krvi.

Svijetla točka zapisnika je jedan strojar koji je "napuhao" 0,0 promila. Na fotografiji je vidljivo da je alkotestiranje provedeno uređajem marke Drager 6810.

hep-alkotestiranje1

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.