Optužili Grčića

HDZ u ofenzivi: ‘Sad nam je potpuno jasno zašto Milanović izbjegava sučeljavanje programa i timova’

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

Navode i da su šokirani činjenicom da Grčić, koji četiri godine upravlja gospodarskim resorom Vlade na odlasku, ne zna koliki prihod generira godišnji PDV i koliko u nominalnom broju iznosi dva posto ukupnog PDV-a

HDZ je u srijedu optužio gospodarskog stratega SDP-a i potpredsjednika Vlade Branka Grčića za nestručnost i nekompetentnost istaknuvši kako je sada potpuno jasno zašto SDP-ov gospodarski program još nije predstavljen javnosti i zašto Zoran Milanović tako grčevito izbjegava sučeljavanje gospodarskih programa i stručnih timova.»U jučerašnjem TV nastupu Branka Grčića svjedočili smo rijetko viđenoj nestručnosti i nekompetentnosti. Gospodarski strateg SDP-a i potpredsjednik Kukuriku Vlade na odlasku u nekoliko navrata nije znao koliko iznosi 2 posto od ukupnog godišnjeg PDV-a«, ističe HDZ u priopćenju.

Navode i da su šokirani činjenicom da Grčić, koji četiri godine upravlja gospodarskim resorom Vlade na odlasku, ne zna koliki prihod generira godišnji PDV i koliko u nominalnom broju iznosi dva posto ukupnog PDV-a.


Napominju da je na trenutke bilo i neugodno gledati kako glavni Vladin gospodarski strateg ne barata elementarnim podacima i proračunskim stavkama, a istodobno, kako je najavio, piše gospodarski program SDP-a, koji unatoč objavljenom datumu izbora javnosti još uvijek nije predstavljen.


»Sada je potpuno jasno zašto Zoran Milanović tako grčevito izbjegava sučeljavanje gospodarskih programa i stručnih timova, na koje ga je na dan raspisivanja izbora pozvao predsjednik HDZ-a i vođa Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko«, stoji u prioćenju HDZ-a.