Uoči unutarstranačkih izbora

HDZ-ovo vodstvo okupilo se na sjednici stranačkog predsjedništva

Hina

Nl arhiva

Nl arhiva

Nisu službeno najavljene točke o kojima će članovi predsjedništva razgovarati, no očekuje se da će biti riječi o sutrašnjem stranačkom saboru. Oleg Butković je rekao da je sjednica Vlade održana, da je on glasao protiv i da je tako »glasao svatko normalan«



ZAGREB HDZ-ovo vodstvo okupilo se u petak popodne na sjednici stranačkog predsjedništva koje zasjeda dan uoči unutarstranačkih izbora za vrh stranke.


Među članovima tog središnjeg stranačkog tijela koji su došli na sjednicu, u zagrebačkom hotelu Panorama, je i predsjednik stranke Tomislav Karamarko.


Nisu službeno najavljene točke o kojima će članovi predsjedništva razgovarati, no očekuje se da će biti riječi o sutrašnjem stranačkom saboru.




Uoči sjednice, rijetki članovi Predsjedništva su odgovarali na novinarska pitanja o stabilnosti vlade, nakon prijedloga oporbenog SDP-a da se Karamarku izglasa opoziv s dužnosti potpredsjednika vlade zbog mogućeg sukoba interesa.


Gordan Jandroković je rekao da će se sve vidjeti za nekoliko dana, Oleg Butković je rekao da je sjednica Vlade održana, da je on glasao protiv i da je tako »glasao svatko normalan«.


Partner HDZ-ove Domoljubne koalicije Most, sudeći prema preporuci njegova čelnika Bože Petrova, podržava taj SDP-ov prijedlog.


Opći sabor HDZ-a u subotu će birati vodstvo stranke, uključujući zamjenika predsjednika, potpredsjednike i članove predsjedništva.


Predsjednik stranke Karamarko za predsjednika je ponovno izabran na predsjedničkim izborima HDZ-a u travnju.