Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Novi Zakon o prometu

HDZ-ovac se pohvalio izglasanim amandmanom, ljudi ga pokopali: 'Zbog toga se gube životi'

Foto Facebook Petar Škorić
Foto Facebook Petar Škorić
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2019. u 19:12 2019-07-12T19:12:36+02:00

Hvala ti Petre Škoriću što si se izborio u vremenu kad se sve više nesreća na cestama događa zbog korištenja mobitela u vožnji, da se to blaže kažnjava nego što je bilo predloženo, ironično se komentiralo

ZAGREB HDZ-ov saborski zastupnik Petar Škorić pohvalio se da je Vlada usvojila amandman, koji je predložio zajedno s Ljubicom Maksimčuk i Josipom Đakićem, kojim se novčana kazna za nepropisno korištenje mobitela u prometu smanjila sa 1.500 na 1.000 kuna. Amandman je time integriran u konačni prijedlog izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

- Smatramo kako će ovaj predloženi iznos ispuniti svoju preventivnu svrhu i doprinijeti razvoju svijesti vozača o opasnosti nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, a istovremeno biti primjerenije težini prekršaja, standardu građana, kao i iznosima propisanima za isti prekršaj u drugim državama članicama EU, tvrdi ovaj HDZ-ovac.

Njegova je objava odmah dočekana 'na nož': 'Divno! Obitelji onih koji su stradali jer je netko od vozača koristio mobitel u vožnji će vam biti jako zahvalne!', 'Sramota. Trebalo je dignuti kaznu na 5000 kn, a ne smanjiti. Ej, pa zbog ovog se gube životi?', te 'Škoriću, koji si ti panj. Gotovina ti je da dobar nadimak' samo su neki od komentara ogorčenih građana.

Komentatori su skretali pozornost na to da je i u nedavnoj teškoj nesreći na naplatnim kućicama kod Svete Helene na autocesti A4 Zagreb-Goričan muškarac koji je skrivio nesreću koristio mobitel.

Na Škorićevu slavodobitnu objavu osvrnuli su se i autori stranice 'Dnevna doza splitskog nereda'.

- Hvala ti Petre Škoriću što si se izborio u vremenu kad se sve više nesreća na cestama događa zbog korištenja mobitela u vožnji, da se to blaže kažnjava nego što je bilo predloženo, ironično su komentirali.

Podsjećaju da je objašnjenje taksista za nesreću prije par dana, u kojoj je poginula 20-godišnjakinja, bila da je spustio pogled prema mobitelu i nije vidio crveno svjetlo na semaforu.

- Jel' može amandman da se i prolazak kroz crveno manje kažnjava, biseru, poručili su splitskom HDZ-ovcu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.