Preča posla

HDZ-ovac nakon višesatne rasprave o proračunu primijetio da u Saboru nema šefa SDP-a: ‘Gdje je on?’

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell



ZAGREB Na saborskoj raspravi o državnom proračunu za iduću godinu, jednom od najvažnijih dokumenta države, nisu se pojavili čelnici oporbe Davor Bernardić i Krešo Beljak, primijetio je u četvrtak navečer HDZ-ov Josip Borić.


“Ono što smo primijetili, a vjerojatno su to vidjeli svi građani, osovina Bernardić-Beljak jednostavno se nije niti udostojila pojaviti u sabornici, njima ovaj dokument ništa ne znači, nisu imali ništa reći na ovu temu, vjerojatno imaju nekog prečeg posla”, ustvrdio je Borić ocijenivši kako to pokazuje svu slabost oporbe.


“Ne znam da li se ikada desilo u ovom Domu da onaj tko želi sutra biti alternativa apsolutno nema što reći o politikama Vlade niti naglasiti neke svoje”, dodao je Borić.




Argumente oporbe protiv proračuna opisao je pak riječima “mi smo protiv svega pozitivnog u proračunu”.


Na Borićeve kritike kvalitete rasprave oporbe o proračunu reagirao je Arsen Bauk (SDP) koji je rekao da bi se moglo postaviti pitanje oko kvalitete Vlade i njezinih politika.


“Od 129 popisanih konkretnih obećanja kojima je HDZ išao u izbore 2016. ispunjeno ih je 19, djelomično ispunjeno 10, započet rad na njih 15 što je 44 obećanja, a na 85 obećanja što je više od dvije trećine nije se radilo ništa “, kazao je Bauk pobrojavši kako nema ništa od smanjenja PDV-a, nema rasta BDP-a od 5 posto, nema kupnje Ine, nema 1000 eura za svako dijete, nema delimitiranja rodiljnih naknada…


Saša Đujić (SDP) kazao je da je pod dojmom i ne može vjerovati da HDZ-ovci optužuju oporbu za neargumentiranu raspravu a i sami vode takvu.


Rasprava o državnom proračunu za 2020. u Saboru traje od jutros i mogla bi potrajati do poslije ponoći.